Gisteren vond er een perslunch plaats ter gelegenheid van Musicals in Concert. Op 13 en 14 november zal de tweede editie van dit grote evenement plaatsvinden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Na een succesvolle eerste editie heeft Maurice Wijnen zeer veel zin in een nieuwe editie. Deze keer zal Musicals in Concert vertelt worden vanuit het perspectief van een meisje wat haar eerste stappen maakt op Broadway.

Door middel van verschillende schermen met videobeelden passende bij de nummers wil Wijnen de show nog spectaculairder maken. Met een verhoging voor de live band, die samen met 12 artiesten zo’n 60 nummers uit 35 verschillende musicals ten gehore zullen brengen, zal het een groot feest worden. Doordat de teksten op de videoschermen te zien zullen zijn, wordt het publiek actief betrokken bij de show, aangezien ze mee kunnen zingen.

Er staat wederom weer een mooie groep met bekende namen op het podium. Met artiesten als Simone Kleinsma, Rene van Kooten, Stanley Burleson, Anouk Maas, William Spaay, B-Brave, Willemijn Verkaik, Pia Douwes, Freek Bartels, Berget Lewis en Mariska van Kolck is het Ziggo Dome goed gevuld. Stanley Burleson zal naast zingen ook de gehele choreografie in handen hebben. Daarnaast heeft Eric van Tijn de muzikale leiding.

William Spaaij geeft aan uit te kijken naar het duet van Rene van Kooten en Freek Bartels. Zij zullen Gethsemane ten gehore brengen uit de musical Jesus Christ Superstar. Daarnaast vertelt Anouk Maas dat ze het best spannend vindt om voor 15000 mensen te mogen optreden. Toch is het zeker ook heel gaaf, het in concertvorm gegoten concept met een grote live band maakt dat ze er veel zin in heeft.

Musicals in Concert lunch Marloes Romeijn 15

Ook de boyband B-Brave zal te zien zijn tijdens Musicals in Concert. Ondanks dat de jongens in 2013 doorbraken in X-Factor zijn zij niet vreemd in het musicalvak, drie van hen stonden al in de musical Tarzan en een van hen in Ciske de Rat. Ze vinden het geweldig om nu het Ziggo Dome onveilig te mogen maken.

Stanley Burleson geeft aan dat hij samen met Pia Douwes een kleine mini-musical zal opvoeren binnen het concert. Nog een keer zullen ze samen als Elisabeth en de Dood enkele prachtige nummers uit de musical Elisabeth brengen. Volgens Burleson wordt het echt een geweldige combinatie van bekende musicalhits, de prachtige big band en de grote musicalsterren op het podium. De kaartverkoop loopt erg goed, dus ze hopen beide avonden uit te verkopen.

Bekijk hier de fotoreportage

Marloes Romeijn

Lees ook: Het dak eraf bij Musicals in Concert