Na het unieke en overweldigende succes van de musical Oorlogswinter ging Musicalvereniging Z&V Opmeer op zoek naar een waardige opvolger. Artistiek team en bestuur kozen voor de musicalklassieker Fiddler on the roof. In het laatste weekend van maart zal in het vertrouwde Partycentrum Op Stap in Hoogwoud, deze musical in een originele versie te zien zijn.

Kennismaking met andere cultuur

Fiddler on the roof vertelt het verhaal over de Joodse melkboer Tevye en zijn medebewoners van het Russische dorp Anatevka. De musical biedt een interessante en leerzame inkijk in een andere cultuur en bijbehorende tradities en gebruiken. Toch wil de verenigng met deze uitvoering veel verder kijken dan dat. De musical vertelt over onze Joodse medemens, maar kan net zo goed vertellen over andere culturen en mensen van andere afkomst. Mensen die hun tradities, gebruiken en cultuur, (juist datgene waar ze mee geboren zijn of juist in het leven hebben geroepen om geluk te ervaren) onder druk zien staan en bedreigd zien worden. Mensen die huis en haard (moeten)verlaten en op de vlucht slaan omdat dat wat veilig en fijn voelde niet meer mag zijn. Mensen die proberen overeind te blijven als een violist op een dak.

Humor en herkenning

Naast deze serieuze en actuele thema’s heeft ook humor een belangrijk aandeel in de musical Fiddler on the roof. Daarnaast biedt de musical muzikale nummers zoals “Zonlicht, maanlicht”, “Anatevka” en het wereldberoemde “Als ik toch eens rijk was”. Dit alles en nog veel meer wordt maar liefst vier maal opgevoerd door een 30-koppige cast en traditiegetrouw ondersteund door een live orkest.

Fiddler on the roof is vier keer te zien op 28, 29, 30 en 31 maart in Partycentrum Op Stap in Hoogwoud. Kaarten à € 17,50 zijn te reserveren via www.musicalopmeer.nl. Via de website en de Facebook-pagina van de vereniging is meer informatie te vinden over de vereniging, de musical en het reserveren van kaarten.

Lees ook: Oorlogswinter in Opmeer; kippenvel en koude rillingen