Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje, waar water schaars is en privé-toiletten verboden zijn. Wie wordt betrapt op wildplassen, wordt verbannen naar Plasseveen en keert niet meer terug. Het bedrijf dat de openbare toiletten uitbaat, draait prima door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder. Musicalgroep Utrecht brengt de Broadwayhit Urinetown in februari op de planken in Theater Kikker.  
 
Urinetown is een voorstelling over hebzucht, liefde, corruptie en revolutie. De show zit vol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Een sociale satire, die kritiek levert op de politiek en de maatschappelijke verhoudingen. Die vragen stelt bij de macht van grote bedrijven en bij de scheiding tussen arm en rijk. En die, in het licht van de huidige discussie over de aanpak van het klimaatprobleem, verrassend actueel is. En Urinetown is tegelijkertijd een musical die het genre musical op de hak neemt.  
 
Urinetown is grappig, satirisch en gaat in de kern over alledaagse kwesties die ons allemaal raken. En dat in een show met een knipoog naar cabaret, kleinkunst en musicalclichés. Musicalgroep Utrecht brengt de voorstelling in een dubbele cast en is vier keer te zien op zaterdag 15 en zondag 16 februari in Theater Kikker in Utrecht. Kaarten zijn te bestellen op www.musicalgroeputrecht.nl/tickets.
 
De voorstellingen op 16 februari zijn ook geschikt voor doven en slechthorenden. In samenwerking met Theater met Tolk, worden de shows getolkt met twee gebarentolken. Ook is in Theater Kikker een ringleiding beschikbaar.
 
Musicalgroep Utrecht brengt sinds 2008 muziektheater in de vorm van nieuwe producties of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken. In juni 2018 stond de musicalgroep zes keer in Theater Kikker met de Amerikaanse hitmusical Thoroughly Modern Millie. En in het verleden bracht de groep shows als Medusa, Dido en Aeneas en Into the Woods. Een bevlogen groep amateurs die onder professionele begeleiding het beste uit zichzelf weet te halen!