Waar anderen wellicht nog hun musicalkaartje probeerden van de hand te doen zat het Kennemer Theater in Beverwijk vanavond vol met vrienden, kennissen, familie en liefhebbers. Uit de zo goed als uitverkochte zaal kunnen wij opmaken dat musicalgroep The Cast behoorlijk populair is wanneer het gaat om hun uitvoering van ‘Elf de musical’. Een heerlijke, komische, romantische kerstklassieker die ieder Scrooge-hart doet smelten. Wij van Musicalsites mochten de voorstelling van vrijdagavond komen bekijken.

Het verhaal

De film, uit 2003 was al een megasucces en vertelt het verhaal over Buddy de kerst-elf. De musical blijft trouw aan het verhaal met een aantal heerlijke kerstnummers toegevoegd. The Cast wordt begeleid door een liveorkest o.l.v. Robert Stoop.

Buddy is een kerst-elf, althans dat heeft hij zijn hele leven gedacht. Zodra hij erachter komt dat hij in werkelijkheid een mens is, gaat hij in opdracht van de kerstman op zoek naar zijn vader, Walter Hobbs. Buddy gaat op reis naar New York om zijn vader te vinden en de kerstgedachte van de mensen daar te verbeteren. Buddy vindt zijn vader, maar is niet welkom en wordt door Walter weggestuurd. Buddy belandt op de kerstafdeling van een warenhuis, waar hij Jovie ontmoet en op wie hij direct een oogje heeft. Jovie is niet direct onder de indruk van deze bijzondere verschijning maar uiteraard heeft deze kerstvoorstelling een happy end. Want je geeft je leven echt meer glans, met kerstmuziek en zang en dans!

Buddy, gespeeld door Yerdin, is een behoorlijk hyperactief, vrolijk maar ook naief personage. Yerdin weet dit met volle overgave goed neer te zetten. Naast het grappige hysterische, zijn het juist ook de gevoelige momenten die binnen komen en weet Yerdin daarin bewonderenswaardig te schakelen. Voor Maarten die de chagrijnige niet-in-kerst-gelovende Walter Hobbs speelt een behoorlijke opgave om serieus te blijven wanneer Buddy zijn energieke uitlatingen op hem af vuurt. De wisselwerking tussen moeder Emily Hobbs (Marieke) en zoontje Michael (Vincent) is aandoenlijk en hun duet wanneer zij samen een brief aan de kerstman schrijven is sterk en krachtig gezongen. De zang zit overigens overall goed want het niveau is hoog. Zeker ook met de ensemblenummers knalt de kerstsfeer de zaal in. De vertellersrol in de persona van de kerstman himself (John) is qua tekst erg komisch en brengt het verhaal ook naar het nu door verwijzingen naar Ipads en online games. Uiteraard ontbreekt de wedstrijd van het Nederlands Elftal ook niet. The Cast is een groep die bijzonder goed op elkaar is ingespeeld en waar het plezier van afspat. Voeg daar een feel-good kerstverhaal aan toe en genieten maar! Een ieder die bij aanvang wellicht nog een greintje Grinch-gedachte had, verlaat de zaal toch met een brede kerstglimlach. Voor leden, creatives én bezoekers een goed begin van hopelijk een warm en liefdevolle kerstperiode.

Merry X-mas iedereen!