Musicalsites.nl heeft mee mogen varen op de Musical cruise. Nu kunnen we naast de video’s ook een verslag maken maar wat is er leuker als een passagier haar belevenis deelt.

Het zit erop…we zijn weer thuis. Ik had er graag een weekje aangeplakt, want wat hebben we genoten. Van de andere passagiers hoorde ik ook allerlei positieve geluiden en dit terwijl niet iedereen van te voren wist wat ze konden verwachten. Tijdens de Musicalcruise vaar je mee met een cruiseschip van de Holland America Line. Het selecte groepje aan boord wat de Musical cruise heeft geboekt ontvangt, naast het gehele reguliere programma wat HAL te bieden heeft, exclusieve toegang tot de diverse optredens die behoren tot de Musical cruise.

Het steengoede ensemble van dit jaar heeft ons meerdere malen kippenvel bezorgd. De beeldschone Liss Walravens zong het prachtige so big, so small uit de musical Dear Evan Hansen met zoveel gevoel dat zij meerdere passagiers tot tranen toe roerde. En dit terwijl haar zo gevoelige optreden na anderhalve minuut plots verstoord werd door een mededeling van de kapitein. De onderbreking werd met humor ingevuld, waarna ze haar professionaliteit toonde, het nummer opnieuw inzette en iedereen binnen luttele seconden weer meenam naar het verhaal. Julia Berendse toonde zich tijdens de Musical-Sing-A-Long, waarbij iedereen gezellig mee mag zingen, wat nerveus om het vreselijk moeilijk “let it go” uit Frozen te zingen. Van meezingen is echter weinig meer gekomen, iedereen luisterde vol bewondering naar de prachtige uitvoering van Julia. Wat een stem, wat een talent! Ook hebben we nog eenmaal mogen genieten van hoe Marcel Visscher in de huid van Gaston kroop. Een van de mooie dingen aan de Musicalcruise is de kleinschaligheid, waardoor je altijd dicht op het podium zit en de gezichtsuitdrukkingen van de cast goed kunt zien, iets wat ook dit optreden naar een hoger niveau tilde. David van de Tempel maakte het ensemble compleet. Hij zong o.a. enkele nummers uit Miss Saigon. Kan iemand deze man casten voor de rol van Chris?!? 

Stanley Burleson is de vaste kracht op de Musicalcruise. Hij is alle edities van de partij geweest en ook in 2020 is hij er weer bij. Gelukkig gaat deze man nooit vervelen! Naast Stanley gaan er altijd 2 grote namen uit de musicalwereld mee, dit jaar waren dit Jon van Eerd en Mariska van Kolck. Twee pure mensen, die naast dat zij in verschillende rollen zijn gekropen, ook zichzelf hebben laten zien. Lief, warm, oprecht. 2 absolute kanjers!

Billy Maluw completeert het team. Pianist, singer and songwriter, muzikaal leider, muzikale duizendpoot, alleskunner…geen van de omschrijvingen doet recht aan het talent van deze man. Hij blijft verbazen. Dit jaar hebben we mogen zien dat hij tegelijkertijd piano en gitaar kan spelen en dat hij niet alleen een heel knappe man, maar ook een aantrekkelijke vrouw kan zijn!

Tijdens Musical Question Time is het door meerdere artiesten heel mooi omschreven. Normaliter treden zij avond aan avond op met dezelfde nummers, maar voor een ander publiek. Tijdens de Musicalcruise treden ze avond aan avond op met andere nummers, maar voor hetzelfde publiek. Dit maakt het uitdagend en afwisselend, maar ook heel intiem. Je bent letterlijk met elkaar op vakantie, komt elkaar overal tegen (het schip is net een soort dorpje) en leert elkaar in korte tijd kennen. Er ontstaan vriendschappen (en bromances, toch Stanley, Billy en David?). Het is een feest, voor jong en oud (de jongste in het publiek was mijn zoontje van 3 en de oudste een man 83!) voor de diehard fan en zelfs voor de rock-liefhebber die mee moest met vrouwlief. Ik heb genoten en ik kijk nu al uit naar de volgende editie. De hutten zijn uiteraard al geboekt! Vanavond ga ik maar knutselen met mijn kleine zoontje, zo’n aftelkalender maken. Nog 9 maandjes to go…

Dit was het verhaal van Ilse die dit speciaal voor musicalsites.nl heeft gedaan.

Wil jij nu ook mee op de Musical cruise dan hebben we goed nieuws want op 28 juni 2020 vertrekt er weer een Musical cruise en dit keer naar o.a. Oslo en Stavanger.

Meer informatie over deze exclusieve cruise vind je op de site van Zeetours en Cruisewinkel.

Was jij ook mee met de Musical cruise en wil jij ook jouw belevenissen delen? Schrijf die dan hier onder.

Verslag: Ilse van Vliet

Lees ook:
Musicalsites doet verslag van de Musical cruise
Musical cruise van start gegaan
De Musical cruise vaart weer uit in 2020