Na het succes van de eerste vier jaar MusicalCamp, heeft organisator Ramaekers Entertainment besloten om volgend jaar niet één, maar twee weken te organiseren.
‘Het is voor ons een mooie stap’, vertelt Marc Ramaekers, producent van MusicalCamp. ‘Door twee weken te organiseren brengen we de grootte per week terug, waardoor we per kampweek een kleinere en intiemere sfeer kunnen behouden en tegelijkertijd toch aan de vraag kunnen voldoen.’ MusicalCamp heeft tot doel om zowel kinderen, jongeren, als volwassenen uit te dagen, ze te triggeren om na te denken over het theatervak. Niet zomaar standaard lesjes die je bij je theaterschool ook kunt krijgen, maar een breed aanbod van vakken, gegeven door topdocenten. De afgelopen jaren hebben mensen als Tony Neef, Marleen van der Loo, Jeroen Phaff, Susan Seegers, Cystine Carreon, Marcel Jonker, Jimmy Hutchinson, Margot Giselle en vele anderen les gegeven op kamp.

In 2014 zal dit wederom het geval zijn. ‘2014 is voor ons een jubileumjaar, MusicalCamp zal voor de vijfde maal plaatsvinden en dat vraagt om een feest. Deelnemers zullen dit dan ook terugzien in zowel het lessenpakket, als de mogelijkheden die we gaan bieden. Sinds dit jaar is het al mogelijk om bijvoorbeeld castingfoto’s te laten maken, maar vanaf volgend jaar komen er hele bijzondere dingen bij’, aldus Ramaekers.

Wat deze bijzondere toevoegingen zijn? Daar wil Ramaekers nog niet teveel over loslaten; ‘Het is in ieder geval een breder aanbod, zodat we iedereen echt op zijn of haar niveau kunnen bieden wat ze nodig hebben en leuk vinden. Sinds onze oprichting hebben we meer en meer studenten van vakopleidingen binnengekregen, zoals studenten van Frank Sanders, Lucia Marthas, Codarts Rotterdam, Fontys Tilburg, de Nederlandse Musical Academie en de Dutch Academie for Performing Arts. Dit dwingt ons om nog kritischer te kijken naar het aanbod, sterke punten te blijven waarborgen en dit waar mogelijk te verbeteren.’

Sinds 2012 biedt Ramaekers Entertainment naast het kamp al de mogelijkheid om theatervoorstellingen te maken als deelnemer van het kamp. Naast verschillende producties in het M-lab is het meest bekende voorbeeld wel ‘MusicalMemories’ geweest, een liedprogramma met o.a. Jeroen Phaff, René van Kooten, Marleen van der Loo, Martin van der Starre, Tony Neef en Linda Wagenmakers. ‘Uiteraard komt ook een dergelijk spektakel terug in het theater! Je krijgt bij ons immers de kans om je niet alleen vaktechnisch te ontwikkelen, maar ook podiumervaring op te doen’, aldus een enthousiaste Ramaekers.

Komende zomer nemen de leerlingen van MusicalCamp in samenwerking met Gijs van Winkelhof Music Productions al een cd op ter ere van het vijfjarig bestaan. Alle ensemblenummers en verschillende solo’s die tijdens kamp worden ingestudeerd komen hierop te staan.

* Meer informatie en een impressie van vorig jaar
* René van Kooten over MusicalCamp