Waitress, met Willemijn Verkaik in de hoofdrol van Jenna, is vanaf september 2020 te zien in de grootste theaters van Nederland. Jenna is een serveerster en expert in het bakken van taarten, die droomt van wat meer geluk in haar leven. Wanneer er een nieuwe knappe dokter in haar stad arriveert, wordt haar leven ingewikkeld. Met de steun van haar collega’s overwint Jenna de uitdagingen in haar leven en ontdekt het perfecte recept voor geluk: lachen, liefde en vriendschap.
 

 
Iris van den Ende: “Ik ben ongelofelijk trots dat, na Broadway en West End, wij het vertrouwen van de Amerikaanse producent hebben gekregen om deze romantische comedy nu in Nederland te brengen. Het vertelt een verhaal waar vele vrouwen zich mee kunnen identificeren. Het zit vol humor en romantiek maar heeft zeker ook een scherp randje. De muziek is prachtige, moderne popmuziek en ik weet zeker dat Willemijn met haar talent en internationale ervaring ons omver gaat blazen.”
 
Waitress schreef theatergeschiedenis als de eerste Broadwayhit met een volledig vrouwelijk creatief team. Aangevoerd door componist Sara Bareilles, de singer/songwriter die in 2008 wereldwijd doorbrak met het nummer Love Song.
 
Sara Bareilles: “Het is een droom die uitkomt om Waitress de wereld rond te zien reizen, het is meer dan ik ooit had kunnen bedenken! We zijn zo trots om het verhaal van Jenna te kunnen delen met een heel nieuw publiek en verwelkomen ze met open armen in de wereld van Waitress, met natuurlijk veel taart.”
 
 
MediaLane brengt, in samenwerking met de originele Broadway producenten Barry & Fran Weissler en de Theateralliantie, de musical Waitress vanaf september 2020 naar de grootste Nederlandse theaters. Om op de hoogte te blijven van de kaartverkoop en voor meer informatie: www.waitressdemusical.nl

Willemijn Verkaik

Willemijn Verkaik: “Toen ik in 2018 Waitress zag op Broadway dacht ik het al: wat zou het tof zijn als deze musical naar Nederland zou komen! Ik was altijd al weg van de muziek van singer-songwriter Sara Bareilles en vind het dan ook helemaal terecht dat ze voor deze musical genomineerd werd voor een Grammy. De vocaal veeleisende rol van Jenna te mogen spelen, een sterke vrouw die de obstakels in haar leven weet te overwinnen en uiteindelijk stevig op twee benen komt te staan, vind ik dan ook fantastisch. Ik kijk ernaar uit om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met deze hartverwarmende voorstelling.”

Waitress de musical

De viervoudig voor een Tony Award®-genomineerde hitmusical is tot leven gebracht door een baanbrekend, volledig vrouwelijk creatief team. Met de originele muziek en teksten van de zevenvoudig Grammy®-genomineerde Sara Bareilles (‘Love Song’, ‘Brave’) en een script door de veelgeprezen scenarioschrijver Jessie Nelson (I Am Sam). Waitress is een musical gebaseerd op de Amerikaanse gelijknamige film van Adrienne Shelly uit 2007, met Keri Russell in de hoofdrol. Al drie seizoenen lang is Waitress een doorslaand succes op Broadway en West End. De show toerde door Amerika en Canada en gaat in 2020 in première in Nederland. Met de pakkende liedjes geschreven door Sara Bareilles, een mix van singer / songwriter, blues en pop, heeft de musical de harten van het internationale theaterpubliek veroverd.

Sara Bareilles – Muziek en liedteksten

Sara debuteerde in 2007 met Little Voice en bereikte hiermee in 22 landen over de hele wereld de nummer 1 positie. Sindsdien heeft de internationale ster een bestsellerboek uitgebracht Sounds Like Me – My Life (so far) in Song, en zes studioalbums, waaronder What’s Inside: Songs from Waitress en haar meest recente album: Amidst the Chaos. Voor Waitress ontving ze een Tony Award-nominatie voor Best Original Score, Drama Desk Award-nominaties voor Outstanding Music en Outstanding Lyrics, een Outer Critics Circle Award-nominatie voor Outstanding New Score en een Grammy Award-nominatie voor Beste Musical Theateralbum. In 2017 ontving ze de Women’s Entrepreneurship Day Pioneer Awards voor haar succes in de muziek en haar inzet voor vrouwen in de gehele Verenigde Naties. Daarnaast was Sara dit jaar genomineerd voor een Emmy in de categorie Outstanding Supporting Actress in a Limited Series or Movie voor haar rol in Jesus Christ Superstar Live!

Jessie Nelson – Script

Jessie schreef, regisseerde en produceerde Corrina, Corrina met Whoopi Goldberg en I Am Sam met Sean Penn, die een Academy Award-nominatie ontving voor zijn uitvoering. Onlangs regisseerde ze een aflevering van Larry David’s nieuwste serie Curb Your Enthusiasm en Love the Coopers uit 2015 met in de hoofdrol Diane Keaton en John Goodman. Jessie schrijft momenteel het vervolg op Disney’s immens populaire muzikale fantasie Enchanted, humoristisch genaamd Disenchanted. Ze schreef samen Step Mom en The Story of Us en produceerde Danny Collins met Al Pacino en Annette Bening en Fred Claus met Vince Vaughn. Jessie schreef Alice By Heart samen met Steven Sater en Duncan Sheik, ontwikkeld in The National Theatre. Ze begon haar carrière in het theater in samenwerking met Mabou Mines en The New York Shakespeare Festival. Jessie schreef samen het kinderboek Labracadabra. Ze was artistiek directeur van het Sundance Institute’s Writers Lab.