Nadat de Gay Pride al beperkt kennis had mogen maken met “The Rozettes”, was het nu de beurt aan “The Rozettes” om het verhaal te vertellen in de Theaterstudio Amsterdam. De zaal was voor deze gelegenheid omgebouwd tot de nachtclub “The Rose” met de drankjes op tafeltjes langs het toneel, dat in de vorm van een catwalk de zaal in liep.

Felice, gespeeld door Frank Sanders, runt haar eigen club, The Rose, in het centrum van Amsterdam. In The Rose speelt Felice al bijna 35 jaar haar voorstelling met haar “Rozettes” Asshley Knight (Wesley de Ridder) en Ruby Tuesday (Ruben Kuppens). Als een derde Rozette, Sandy Beaches, (Sander Vissers) wordt aangenomen, heeft die duidelijk een eigen mening over de kwaliteit van het repertoire van The Rozettes. De twee andere Rozettes delen die mening maar zijn gewend naar Felice te luisteren en hebben samen met haar goede en slechte tijden gedeeld.

The Rozettes-28

Wat zich na de komst van Sandy Beaches afspeelt, is een mengeling van drama en komische momenten die heel dicht bij elkaar liggen. Voor Frank Sanders is het zeventien jaar geleden dat hij weer op de planken stond, terwijl hij in die jaren onder andere les gaf op de Frank Sanders Akademie. Tijdens voorstellingen van zijn studenten is de hand van de meester te zien. In “The Rozettes” komt Frank Sanders zelf sterk naar voren en zet zijn rol van Felice, met oog voor detail en drama, schitterend neer, zonder zich daarin te verliezen. Want een drama is The Rozettes zeker niet. Daar zijn de absurde momenten, versterkt door de schitterende kleding van Jan Aarntzen en de meer dan geslaagde choreografie van Ivo Chundro, te goed voor uitgevoerd zonder over de top te gaan. De regie was in handen van Paul van Ewijk die er met zijn cast in is geslaagd van “The Rozettes” een mooie geraffineerde musical te maken die precies goed is. Het script is geschreven door Allard Blom die blijkbaar elke verhaal perfect aanvoelt en ook bij “The Rozettes” daar uitstekend in is geslaagd. Tel daarbij de prachtige muzikale begeleiding van Guus van Wolde en er ontstaat een pareltje. 

The Rozettes-34

The Rozettes is een typische groepsvoorstelling waar het verhaal van Felice, met daaraan gekoppeld het spel van Frank Sanders bepalend, maar nooit overheersend is. Sander Vissers, speelt de hippe nieuwkommer Teun en doet dat verfrissend en sprankelend met een gezonde dosis rebellie en humor. Ruben Kuppens en Wesley De Ridder spelen de twee Rozettes Rudolf en Wilfred die samen met Felice de club hebben gerund en langzaam achteruit zien gaan. Ze hebben daarnaast beiden nog een eigen droom binnen hun relatie. Rudolf is serieus met deze droom bezig terwijl Wilfred probeert met iedereen een goede band te hebben en daarvoor concessies doet.

The Rozettes-72

The Rozettes is een eigentijds stuk in een unieke mooie setting, de oude huisvesting van de Frank Sanders Akademie, waar met passie en zorg aan is gewerkt. Voeg daarbij Sander, Ruben en Wesley die in dit gebouw zijn afgestudeerd en dan is er sprake van een homegame met het thuisvoordeel met de daarbij behorende klasse. Het publiek is massaal komen kijken, gezien alle uitverkochte voorstellingen, en heeft mogen genieten van een mooie uitgebalanceerde voorstelling. Alleen voor dinsdag zijn er nog kaarten beschikbaar en dit is dan de unieke maar ook laatste mogelijkheid om deze mooie voorstelling te zien. Kaarten bestellen kan via deze link. En voor iedereen die geen kaartje heeft kunnen krijgen, is het te hopen dat de voorstelling in reprise gaat. Deze voorstelling moet gezien worden.

The Rozettes-81

Meer informatie over Theaterstudio Amsterdam en het programma vindt u hier.

Klik hier voor het fotoboek

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.