Wie de Efteling zegt, zegt Sprookjesbos en als je denkt aan het Sprookjesbos dan denk je aan al die sprookjes met al die bekende figuren. Om dit bos heeft De Efteling de musical ‘Sprookjesboom’ gemaakt, die gespeeld wordt door acteurs met poppen met uitzondering van de houthakker. Deze musical is tien jaar geleden al gespeeld en heeft een aantal kleine wijzigingen ondergaan om het beter in deze tijd te laten passen.

Als de sprookjesbosbewoners door het bos lopen, merken ze ineens een echt mens op die ligt te slapen in het midden van het bos. Wie is die man en wat komt hij doen? Als de bewoners goed kijken, zien ze dat het een houthakker is die de dode en zieke bomen omhakt en daarvoor weer nieuwe bomen plant.  De boze wolf en de gemene heks maken een gemeen plan om ervoor te zorgen dat de grote sprookjesboom wordt omgehakt door de houthakker en de ezel. Hoe dit afloopt kan je zien in het theater.

De voorstelling is voorzien van veel interactie met alle kinderen en ook de ouders. De sprookjesfiguren zijn een aantal malen te zien in de zaal en ze weten spontane reactie’s op te roepen bij de kinderen.

Uitgelezen cast

Erik Plageman was afwezig en daardoor werd de rol van de houthakker gespeeld door Mick Westerhout die alles in huis heeft om deze rol tot in de puntjes verzorgd neer te zetten. Zijn rol werd op zijn beurt weer overgenomen door Jessie Vos die de Wolf en de Draak (twee tegenpolen) op een mooie manier met de poppen wist neer te zetten. 

Assepoester en Geitje Benjamin werden gespeeld door Annika van Bruggen, waarbij je wel moet smelten van haar spel als het geitje en de pop liet vertederen.

Ezel, Fakir en Ko Kabouter werden door Bo van Vliet met een mooie timing en humor neergezet. Met name de ezel was ook een van de smaakmakers. Langnek en Klein Duimpje, hoe ver uit elkaar staan deze karakter qua gestaltes, werden gespeeld Bob van de Weijdeven die met name Langnek perfect gebruik liet maken van de uitschuifbare nek en dat meenam in zijn spel.

Roos van Breukelen vertolkte de rol van de Heks en Roodkapje waarbij de slechte heks een dosis humor met zich meedraagt en het daardoor niet al te eng wordt.

Sprookjesboom is een musical die geschikt is voor het hele gezin (5+) waarbij het schitterende decor en de zang en spel van deze cast deze musical tot een feestje maken waarbij de kinderen niet al te lang stil hoeven te zitten en ze regelmatig mee mogen doen en de musical dus zeker niet te lang duurt

Meer informatie vind je hier

Lees ook:
Musical Aladdin in seizoen 2020-2021 in Circustheater te zien