De jeugd- en familiemusical De Brief voor de Koning roept kinderen op om een brief te schrijven aan Koning Willem-Alexander. Alle brieven worden gebundeld en bezorgd bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

De Brief voor de Koning

In de voorstelling De Brief voor de Koning moet Tiuri een brief bezorgen bij de koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede vanaf hangt. Er is in het echte leven geen dag zonder wereldnieuws. Nieuws waar kinderen boos van worden, of juist blij. Nieuws waarvan ze gaan dansen of zingen. Kinderen denken na over de toekomst en over onze planeet. Regisseur Dick van den Heuvel: “Naar die gedachten zijn we zo nieuwsgierig. Wat vinden kinderen van windenergie, van vluchtelingkinderen, van plastic in de oceaan, van oorlogen in verre landen, van planeten waar je heen kunt reizen, van ruziemakende ministers? Als kinderen dat nou eens opschrijven in een brief aan Koning Willem-Alexander. Misschien dat we daar allemaal beter van worden.”

Via een speciale website kunnen kinderen hun brieven schrijven of uploaden. Ook kunnen ze hun brieven opsturen via de post of meenemen naar de voorstelling en in een speciale brievenbus in de foyer van het theater stoppen.

Brieven kunnen tot uiterlijk 31 december 2018 worden opgestuurd en ingeleverd. Daarna zal producent Homemade Productions alle brieven bundelen en bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezorgen.

Alle informatie over dit bijzondere initiatief is te vinden op: www.homemadeproductions.nl/mijnbrief.