Het moest en zal een keer gaan gebeuren: van het succesvolle Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken is nu eindelijk ook een toneelstuk gemaakt. Al 145 duizend exemplaren zijn er in totaal verkocht van beide dagboeken, wat Hendrik Groen een van de best verkopende schrijvers van Nederland maakt.

Door het scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland, heeft Hendrik Groen (pseudoniem) de harten van vele lezers veroverd en de NS publieksprijs 2016 ontvangen.

In de voorstelling is het publiek deelgenoot van alle ups en downs in het verzorgingstehuis van Hendrik Groen en zijn vrienden. Er zijn natuurlijk meer bewoners en daarom wordt de cast van Pogingen iets van het leven te maken tijdens elke voorstelling bijgestaan door een (ouderen)koor uit de regio. Het koor, bestaande uit ongeveer 15 personen, speelt een figurantenrol op toneel en brengt enkele oudhollandse liederen ten gehore. Het repertoire betreft acht oudhollandse liedjes zoals ‘Hoeperdepoep zat op de stoep’ en ‘Oh was ik maar bij moeder thuis gebleven’.

Hendrik Groen foto Merel van Dooren 25

De voorstelling is vanaf november 2017 door heel Nederland te zien. Meer informatie kun je vinden op : www.bostheaterproducties.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag: Patrick van den Dorpel
Foto’s: Merel van Dooren