Op woensdag 10 Juli vindt de première plaats van de nieuwe musical JEANNE D’ARC in het Buytenpark Openluchttheater Zoetermeer.

JEANNE D’ARC vertelt het waargebeurde verhaal van het boerenmeisje Jeanne, die tijdens de Honderdjarige Oorlog in middeleeuws Frankrijk uitgroeit tot het symbool van het verzet tegen de Engelse overheersers. Jeanne hoort in een veld stemmen uit de hemel die haar de opdracht geven om de wapens op te nemen. Ze werkt zich ondanks alle tegenstand op tot de legerleider van koning Charles VII en bezorgt hem een klinkende overwinning op de Engelsen bij Orléans. Maar in een tijd waarin vrouwen niet geacht worden mee te praten over politiek, laat staan zelf de wapens op te pakken, wordt Jeanne gewantrouwd door de edelen aan het hof. Ze spannen tegen haar samen en weten haar uiteindelijk veroordeeld te krijgen wegens hekserij. De vrouw die Frankrijk redde van de Engelse overheersing eindigt uiteindelijk op de brandstapel.

In de veeleisende rol van Jeanne staan afwisselend Merle van der Steen en Iris Langenberg. Ze worden bijgestaan door Kenneth Fens en Nick Dijkstra in de rol van Jean de Metz, de commandant van het Franse leger.

Musicalster Milan van Weelden keert na zijn successen in binnen- en buitenland in o.a. Billy Elliot, The Phantom of the Opera en Soof-de musical terug naar het Buytenpark in de rol van Hertog Bedford, de aanvoerder van het Engelse leger en de aartsvijand van Jeanne d’Arc. De volledige cast bestaat uit 30 personen. De musical wordt begeleid door een live orkest van 15 musici, onder leiding van Emile Chappin.

De musical is geschreven door Maricel Wölk, die aan Storytellers de exclusieve rechten voor de openluchtvoorstelling gaf. Maricel is in Duitsland een van de bekendste musicalsterren. Naast haar optredens in musicals als ‘Aida’ en ‘Jekyll & Hyde’ is ze ook zeer bekend als componist en als popzangeres.

Foto Storytellers