Van 1 juli tm 30 augustus is er weer de welbekende zomerprogrammering van Het Concertgebouw, met sinds dit jaar een nieuwe partner: BankGiro Loterij ZomerConcerten. Op het programma meer dan 80 concerten in allerlei muziekgenres. Zo vertolken Lucas Hamming e.a. The Who’s rockopera Tommy (31 juli) en is er het concert Musical in de zomer (27 juli).

Van Gershwin tot Lehár: de Münchner Symphoniker spelen klassiekers van Ballroom tot Broadway. Belle of the Ball is sopraan Brigitte Heitzer, die Cheek to Cheek optreedt met bariton Adrian Becker.

Musicalhits van Ballroom tot Broadway

Een veelzijdiger orkest dan de Münchner Symphoniker is bijna niet denkbaar. Van een Mozart-app tot wandelconcerten, dit feestelijke ensemble kan alles. Vandaag danst het zich van Ballroom tot Broadway. Irving Berlin, Sjostakovitsj, Robert Stolz – de heerlijkste musicalhits, foxtrots en walsen van beide kanten van de oceaan. Belle of the Ball is sopraan Brigitte Heitzer, die Cheek to cheekoptreedt met bariton Adrian Becker.

Münchner Symphoniker & Brigitte Heitzer

Van Gershwin tot Sjostakovitsj: de Münchner Symphoniker spelen dansmuziek van Ballroom tot Broadway. Bariton Adrian Becker zingt stukken van Franz Léhar, Cole Porter en Jerome Kern. Brigitte Heitzer, bekend van Evita, schittert onder meer in Don’t cry for me Argentina. Duetten zijn er onder meer uit My Fair Lady. Een heerlijk zomerse musicalavond!
 
Vijftig jaar na het geweldige concert van The Who in Het Concertgebouw hoort u de integrale rockopera TOMMY. Lucas Hamming & Friends spelen alle klassiekers.

The Who’s TOMMY

In 1969 is het een halve eeuw geleden dat The Who in Het Concertgebouw optrad. De Britse band speelde onder meer integraal hun rockopera TOMMY. Het concert begon spectaculair. Drummer Keith Moon struikelde over de vele Afghaanse tapijten op het podium en viel de zaal in, met medeneming van een versterker. Zijn bebloede hoofd weerhield hem nergens van, en The Who gaf een legendarisch concert. Dat herleven we in 2019 met Lucas Hamming & Friends.

Lucas Hamming

Singer-songwriter Lucas Hamming beperkt zich niet tot kampvuren. De zelfbenoemde rock ‘n’ roll poet was huisartiest van De Wereld Draait Door en acteerde onlangs in de musical All Stars. Nu speelt hij integraal The Who’s TOMMY. Waarin een doof, stom en blind jongetje zijn beperkingen doorbreekt. The Who-gitarist Pete Townshend vertelde in 1969: ‘Ik hoop dat dit een reflectie is van de spirituele stemming onder de jeugd.’ I’m Free, Pinball Wizard, Tommy Can You Hear Me – allemaal klassiekers, dit keer in handen van Lucas Hamming.