De Broadway bestseller musical If/Then uit 2014 komt voor het eerst naar België. Idina Menzel sleepte er een Tony Award nominatie mee in de wacht en schitterde ermee op de New Yorkse planken samen met onder andere Anthony Rapp, die we eveneens kennen uit Rent, LaChanze en James Snyder (die momenteel de hoofdrol speelt in Harry Potter).

Tom Kitt en Brian Yorkey, die beiden ook het succesvolle Next to Normal schreven, zijn de makers van deze nieuwe musical.

Musicalcompagnie Mithe brengt deze musical nu naar Leuven in een Nederlandstalige versie in een regie van Kristel Lamerichs.

Het verhaal

Hoe wordt je toekomst bepaald? Is het een keuze of speelt het lot?

Elizabeth, een stadsplanner, gaat na haar scheiding terug naar New York om haar leven opnieuw op te starten in de stad met oneindige mogelijkheden. Wanneer haar zorgvuldig ontworpen plannen botsen met de grillen van het lot, splitst het leven van eLIZaBETH zich in twee parallele paden.

If/Then volgt beide verhalen tegelijkertijd. Dat van Liz en dat van Beth. Twee mogelijke levenspaden. Het kruispunt van keuze en toeval.

Voorstellingen

Musicalcompagie Mithe brengt de verhalen van Liz en Beth op 24, 25, 29, 30, 31 mei en 1 juni 2019 in Zaal Heliand, Waversebaan 220, 3001 Heverlee. De voorstellingen starten steeds om 20u00.

Tickets kunnen besteld worden via www.mithe.be of www.podiumtickets.com/if-then

Cast

Ruth Jochems, Eva Vanderwaeren, Laurien Poelemans, Kristof Bliki, Sam Michielsen, Jan Gennez, Dries Strumane, Helen Henrioulle, Anna Vereertbrugghen, Koen Lukasczyk, Erik Krznaric, Barbara Van Espen, Angela Evrard & Graziella Del Savio

Creatives

Music & lyrics: Tom Kitt en Brian Yorkey
Vertaling: Kristel Lamerichs en Eva Vanderwaeren
Regie en muzikale leiding: Kristel Lamerichs
Piano en orkestleiding: Lucas Heytens
Productieleiding en -assistentie: Pieter-Jan Martens, Sofie Van Tichelen, Ben De Coster en Sanne Devijver
Lichtontwerp: Erik Luyten
Geluidsontwerp: Daan tytgat
Beeldontwerp: Filip Vandueren
Kostuums: Kim Vanderwaeren en Marie-Jeanne Devolder
Kap & grime: Dominique Dumalin en Leen Doms
Drukwerken: Kristel Lamerichs