In de TheaterHangaar werden gisteravond de Musical Awards uitgereikt. ‘Woef Side Story’ en ‘Hij gelooft in mij’ waren de grote winnaars. ‘Woef Side Story’ won maar liefst 5 awards en ‘Hij gelooft in mij’ mocht 4 beeldjes mee naar huis nemen.

Woef Side Story
Woef Side Story won de award voor beste kleine musical. De humoristische kindervoorstelling over honden en hun problemen versloeg daarmee de andere genomineerde kleine musical Aspects of Love. De prijs voor beste mannelijke hoofdrolspeler in een kleine musical ging naar Alex Klaasen. Zijn opponenten waren Ernst Daniël Smid (Aspects of Love), Thomas Cammaert (HEMA de musical) en Gijs Naber (Woef Side Story). Arjan Ederveen heeft voor zijn bijrol in Woef Side Story van het Ro Theater een Musical Award gewonnen. Hij versloeg Simon Zwiers (Dik Trom) en Lukas Smolders (Woef Side Story). Martin Snip is net afgestudeerd aan het Codarts maar mocht nu al de prijs voor aanstormend talent in ontvangst nemen. Hij versloeg Nikki van Ostaijen (De Jantjes) en Soy Kroon (Koning van Katoren). Met de prijs voor de beste creatieve prestatie in een kleine musical kwam Woef Side Story uit op 5 awards.

Hij gelooft in mij
De musical over André Hazes versloeg de overige genomineerde musicals Shrek de musical en Sister Act. Martijn Fischer won zijn eerste John Kraaijkamp Musical Award voor zijn vertolking van André Hazes. Hij kreeg de prijs uit handen van John Kraaijkamp jr. Chantal Janzen heeft de Conny Stuart Musical Award in de wacht gesleept, voor haar vertolking van Rachel Hazes. Zij versloeg in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical de actrices Kim-Lian van der Meij (Shrek de musical), Jenny Arean (Annie) en Simone Kleinsma (Sister Act). Ze moest tot het einde van het Musical Awards Gala in Katwijk wachten totdat haar naam genoemd werd. ”Teleurstelling speelt ze klein en kwetsbaar”, citeerde Pia Douwes uit het juryrapport. Chantal zei in haar dankwoord tegen Kim-Lian, die al jarenlang is genomineerd, maar de nominatie nimmer wist te verzilveren, dat ze de award wel af en toe mag lenen. Ze bedankte ook producent Joop van de Ende. Doris Baaten won voor haar rol van Friedel van Galen, de moeder van Rachel Hazes, een Musical Award in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een grote musicalproductie. Theaterproducent Joop van den Ende liet weten erg blij te zijn met de prijs voor Hij Gelooft in Mij. “De musical was onmogelijk moeilijk geweest om te maken, Rachel Hazes en ik wilden het al heel lang, maar het heeft lang geduurd voor we er eindelijk uitkwamen. En nu deze prijs. Hij krijgt een mooie plek op kantoor”, aldus Van den Ende.

Soldaat van Oranje
Joop van den Ende heeft een extra en speciale Musical Award uitgereikt aan de productie Soldaat van Oranje. Van den Ende zei ‘impressed’ te zijn door de productie die al 3 jaar volle zalen trekt. ‘Ik heb de voorstelling gezien, het doet je wat. Het is belangrijk zo’n productie te eren’, zei Van den Ende. De musical-icoon prees Fred Boot, de producent van Soldaat van Oranje. ‘Fred Boot is een doorzetter, hij heeft een ongelooflijk goed team om zich heen verzameld’, zei Van den Ende.

Overige prijzen
Paul Groot zag zijn rol in Shrek de musical beloond met een Musical Award. Hij kreeg de prijs in de categorie beste mannelijke bijrol in een grote musical. Groot speelde in de Shrek-productie de rol van Heer Farquaad, de figuur met de korte beentjes waardoor Groot tijdens de hele voorstelling op zijn knieën moest spelen. Willem Spaaij nam met een amusante speech de prijs voor zijn collega in ontvangst. De tweede award voor Shrek de musical ging naar Marc Heinz. Zijn lichtontwerp kreeg de award voor creatieve prestatie. Maaike Widdershoven (Aspects of Love) won de onderscheiding in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical. Zij kreeg de prijs uit handen van René van Kooten. Maaike versloeg Joy Wielkens (Buddy, The Buddy Holly Story). De hoogzwangere Maaike Martens heeft een Musical Award gewonnen voor haar rol van Máxima in HEMA, de musical. Ze kreeg de prijs in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. Maaike Martens versloeg hiermee de overige twee genomineerden Lone van Roosendaal (Aspects Of Love) en Elise Schaap (Woef Side Story).

Tijdens het gala, gepresenteerd door Robert ten Brink, vonden mooie optredens plaats van de volgende producties:
Soldaat van Oranje
Nederland Musicalland
Garland & Minelli
Lang en Gelukkig
Jungle Book
Een Wintersprookje
Jersey Boys
Sonneveld
Flashdance

De winnaars:
Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical
Chantal Janzen (Hij Gelooft in Mij)

Mannelijke hoofdrol in een grote musical
Martijn Fischer (Hij Gelooft in Mij)

Vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical
Maaike Martens (HEMA de musical)

Mannelijke hoofdrol in een kleine musical
Alex Klaasen (Woef Side Story)

Vrouwelijke bijrol in een grote musical
Doris Baaten (Hij Gelooft in Mij)

Mannelijke bijrol in een grote musical
Paul Groot (Shrek de Musical)

Vrouwelijke bijrol in een kleine musical
Maaike Widdershoven (Aspects of Love)

Mannelijke bijrol in een kleine musical
Arjan Ederveen (Woef Side Story)

Beste musical groot
Hij Gelooft in Mij

Beste musical klein
Woef Side Story

Aanstormend talent
Martin Snip (Woef Side Story)

Special award
Soldaat van Oranje

Creatieve prestatie in een grote musical
Marc Heinz (Lichtontwerp – Shrek de Musical)

Creatieve prestatie in een kleine musical
Erik Bosman en Tamar Stalenhoef (Kostuums – Woef Side Story )

Musicalsites feliciteert alle winnaars met hun award. 

Voor de uitgebreide fotoreportage klikt u hier. 

Foto’s bestellen? Klik hierElement Selection