Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden Holland brengen in maart 2020 de musical ‘Aida’ op de planken in de Theaterbakkerheij, Gouda. We zijn voor de voorstelling op zoek naar getalenteerde castleden in de regio Den Haag, waar de repetities zullen plaatsvinden.

Aida

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Voorstellingen in Gouda

De voorstelling wordt twee keer gespeeld, op 14 en 15 maart 2020 in ‘de Theaterbakkerheij’ aan de Gouderaksedijk te Gouda. Een zeer passende locatie die podium biedt aan talent uit de regio. Door de samenwerking tussen Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden Holland bieden we een kwalitatief totaalplaatje door een getalenteerd artistiek team onder leiding van Pepijn Jehee en de zakelijke leiding van Frank Keizer van Stichting Podiumkunsten Midden Holland. De voorstelling wordt voorzien van een eigentijds decor en passende kostuums. De muziek zal ten gehore gebracht worden door een liveband, die het geheel zal ondersteunen.

Audities

De inschrijvingen voor audities voor Aida zijn geopend. Voor deze productie zijn we op zoek naar 7 (hoofd)rollen en 8 ensemble leden met diverse stembereiken. De audities vinden plaats in Rijswijk op 29 september 2019. De repetities vinden plaats in Rijswijk vanaf 4 december, op woensdagavond. Deelname aan de productie is onbetaald voor castleden. Je betaalt een eigen bijdrage voor de repetities (€50). Voor deze bijdrage wordt tijdens de repetities gezorgd voor koffie/thee, en tijdens de productiedagen voor eten en drinken.

Meld je aan voor de productie door het formulier in te vullen voor 31 augustus 2019 via https://forms.gle/ZW19g2U2D9nUosDc6

Crowdfunding

Om de voorstellingen uit te kunnen voeren zal er in september en oktober een crowdfundingsactie worden georganiseerd. Verdere details over deze crowdfunding zullen bekend worden gemaakt in september van dit jaar. Om up to date te blijven over de productie kun je ons volgen op facebook en onze website.