Met de aanstaande uitbreiding van het lesaanbod voor het seizoen 2019/2020 vestigt Musical 2.0 zich definitief in Amsterdam. In september dit jaar opent de musicalschool een nieuwe leslocatie in het World Fashion Centre. Studio WFC biedt plaats aan de lessen en repetities van twee musicalklassen; de Musical 2.0 Talentenklas op de zaterdag en de Musical 2.0 Topklas op de zondag. Musical 2.0 richt zich op het professioneel begeleiden van een nieuwe generatie musicaltalenten in de leeftijd van 9 t/m 20 jaar.

Met de toevoeging van de Musical 2.0-Talentenklas aan het al bestaande lesaanbod was de behoefte groot aan een vaste ruimte. “Aangezien we vanaf september zowel op de zaterdagen als zondagen lessen verzorgen, is het heel fijn om alles bij elkaar op één plek te hebben,” zegt Dennis Piek, oprichter van de school.

Hoog niveau

In de Musical 2.0-Talentenklas draait het om professionele begeleiding op het gebied van zang, dans en spel. Piek: “Elke zaterdag krijgen de leerlingen twee uur les van onze vakdocenten, zodat ze hun musicalkwaliteiten kunnen verbeteren. Het eindresultaat laten ze vervolgens zien in een showcase in het theater. Het doel is om de leerlingen echt voor te bereiden op onze Musical 2.0-Topklas en de vakopleidingen.”

Het is ook om deze reden dat er op zaterdag 24 augustus een auditiedag plaatsvindt voor de Musical 2.0-Talentenklas. “We willen een zo hoog mogelijke kwaliteit kunnen bieden,” legt Piek uit. “Dat kunnen onze docenten verzorgen, maar we willen ook dat de leerlingen elkaar versterken. Door een open les te organiseren, kunnen de leerlingen kennis maken met ons en kunnen wij meteen kijken wat het niveau is.”

High School Musical

Op de zondagen zal Studio WFC worden gevuld met de Musical 2.0-Topklas. Piek: “Na het succes van onze eerste productie vorig jaar, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, kon het niet anders dan dat we dit jaar met een nieuwe productie aan de slag gaan. In september starten de repetities voor Disney’s High School Musical. We hebben de cast al rond en het belooft één groot feest te worden.”

Meer informatie over de audities voor de Musical 2.0-Talentenklas is te vinden op www.musical.nl.