Om een lang verhaal heel kort te maken. Musichall is er weer in geslaagd met de musical Mozart een topproductie neer te zetten, want dat mag je deze musical absoluut noemen.

vijfsterren

In een goed gevulde Stadsschouwburg in Antwerpen genoot het publiek van een indrukwekkende musical gemaakt over het korte leven van Wolfgang Amadeus Mozart. Een musical die bol staat van mooie muziek, een orkest van 18 personen waardoor de muziek nog mooier binnenkomt en een strak en indrukwekkend decor.

Mozart gaat over muziek waarbij de diversiteit in stijlen in deze musical groot is. Klassieke muziek is zeker aanwezig maar ook veel rockmuziek met pit waarbij u als toeschouwer de stijl van de musical Elisabeth zonder meer kunt herkennen. Dat vermoeden is terecht en geeft meteen aan dat deze musical ook intense kracht en een mooi verhaal met zich mee draagt.

Mozart premiere 1

Doordat deze musical zo groot is opgezet, ontstaat het gevaar dat het ondergaat in haar eigen geweld maar daar is in deze musical absoluut geen sprake van. Nummers worden mooi klein gebracht vergezeld van een mooie symboliek zoals de scene dat Mozart en Constanze samen verliefd door de lucht zweven op een draaimolenstoel. Daarnaast zijn er stevige rocknummers waardoor je van je stoel wordt geblazen maar zo gebracht worden dat ze perfect passen in het verhaal.

Als je zo uitpakt mag je ook een cast verwachten die er niet om liegt. De hoofdrol wordt vertolkt door Ruben van Keer op een manier die groot respect afdwingt. Met zijn geweldige zang en intense spel met een rake expressie weet hij het publiek absoluut te raken en te boeien. Wolfgang Amadeus Mozart verdient gespeeld te worden door een goede acteur en Ruben doet dat tot in de puntjes. Naast de volwassen Amadeus is ook de kleine Amadeus ( gespeeld door Anneleen Lambrecht ) steeds aanwezig die de inspiratie en jeugd van Mozart vertegenwoordigd.

Mozart premiere 15

Vader Leopold wordt gespeeld door Paul Vaes die weer terug is van weg geweest en dat absoluut overtuigend doet. De spanning tussen vader en zoon is eigenlijk meteen aanwezig en je vraagt je als toeschouwer af hoe dat zal eindigen want beide mannen hebben door de constante strijd steeds meer te verliezen. De chemie tussen Ruben en Paul is ontroerend waarbij de liefde en conflicten in spel en symboliek schitterend tot uiting komen. Tim Saey speelt de rol van de prins Hieronymus Colloredo en ook met deze man ligt Mozart in de clinch wat een boeiend samen spel oplevert die Ruben en Tim gedreven samen op de planken zetten. De vonken knallen ervan af waarbij Tim ondersteunt wordt door Sander van Voorst tot Voorst in zijn rol van Karl Josef Graaf Arco.

Mozart premiere 13

Piek van der Kaaden speelt de rol van de vrouw van Mozart en doet dat met power maar ook met een mooie intense uitstraling. Ze weet Mozart te veroveren maar ook het publiek. De passie tussen Mozart en Constanze weten Rubben en Piek vol liefde voor elkaar over te brengen. Piek zingt haar nummer klein maar weet zeker ook groot uit te pakken. Ze beschikt over een stevige krachtige stem die het publiek omver weet te blazen.

Mozart premiere 11

Ana Milva Gomes die in deze musical in Wenen al heeft gespeeld doet dat op mooie wijze als Barones von Waldstätten. Met name haar solo nummer raakt je in het hart. Zij probeert de strijd tussen vader en zoon in goede banen te leiden. Ana Milva speelt deze rol met een intense serene rust en uitstraling.

Mozart premiere 12

De rol van zus van Amadeus, Nannerl Mozart, wordt gespeeld door Lillian Maandag die haar broertje wil helpen om beroemd te worden door zijn muziek. Ze doet dit met veel gevoel en straat de grote liefde uit die Nannerl voor haar broer heeft. De kleine Mozart wordt beurtelings gespeeld door Anneleen Lambrecht, Dries Van Cauwenbergh en Linde Degeest

De cast bestaat in het totaal uit 30 personen die er voor zorgen dat deze productief staat als een huis. De zang is tot in de puntjes verzorgd en ook de choreografie is strak en elke beweging is raak. Voeg daarbij het decor dat perfect past bij de projecties die op de achtergrond worden vertoond en die uitgekiend tot een geheel zijn gemaakt.

Mozart is een muzikale symfonie waarbij je kunt verliezen in het mooie verhaal over deze bijzondere componist die helaas maar kort heeft geleefd.

Kijk voor meer informatie op: https://musichall.be/shows/mozart-home/

Voor de fotoreportage klikt u hier.