Aniek Mommers, Marieke Labeur en Bernice Havenaar (studenten musicaltheater ) speelden gisteravond hun eigen werk. Ze zijn net klaar met hun stage en hebben zich dus helemaal op hun solo kunnen storten. Het vierdejaar is best een druk jaar. Naast de solo en de stage moeten er natuurlijk ook audities worden gedaan.

Aniek Marieke en Bernice 5

Aniek Mommers

Aniek Mommers was onlangs nog te zien in de thrillermusical ‘Shock’. Gisteravond speelde ze haar eigen werk ‘Lavalamp’. Een stuk over geluk, liefde, de angst dit niet te vinden en schnitzels. Het werd een ontdekkingstocht naar jezelf in een abstracte vorm. Aniek kwam op in een bumperball wat meteen al voor hilariteit zorgde. Haar solo was zeer divers. Van een prachtige dans met o.a. haar zus tot een soort vleeshomp dat gekeurd wordt door de slager. Marieke speelde vol overtuiging en beschikt over een mooie heldere stem. Het maakte haar eigen werk tot een mooie voorstelling waar je absoluut geboeid naar bleef kijken.
Regie: Marleen van der Loo
Vocal coach: Sofie Dirkx
Muzikale begeleiding: Hans Avontuur, Joeri Mommers
Spelers: Aniek Mommers, Rick van den Belt, Dana van der Geer, Jop van Gennip en Petri Mommers

Aniek Marieke en Bernice 59

 

Marieke Labeur

Marieke Labeur is net klaar bij ‘Welterusten, kleine beer’ en bracht nu haar solo ‘Alez Ja’. Ze speelde iemand die zichzelf in de middenmoot vindt vallen en dat werd weergegeven door verschillende momenten uit haar leven. We zagen haar o.a. als klein meisje dat net te hard van de glijbaan was gegaan in het zwembad en door de badmeester was gered, kerst vierend bij haar opa en oma in Knokke en als tiener in adoratie voor de vuilnisman. Marieke vertelt dit verhaal op eigen wijze aan het publiek. Ze heeft een geweldige mimiek en had regelmatig de lachers op haar hand. Ook beschikt ze over een stem waar het prettig naar luisteren is.
Regie: Alexandra van Marken
Vocal coach: Jack Breikers
Muzikale begeleiding: Don Frints
Spelers: Marieke Labeur en Rick van den Belt

Aniek Marieke en Bernice 90

Bernice Havenaar

Bernice Havenaar was onlangs nog te zien in ‘Liesbeth de musical’ en speelde nu ‘Met zo’n dramatisch armgebaar erbij’. Zij speelde een meisje dat uit haar verhaal gevallen is. Nu niemand meer voor haar bepaalt hoe haar verhaal verder gaat, leert ze dat het misschien wel beter is om zelf haar eigen weg te bepalen. Iets waar ze misschien stiekem wel naar op zoek was. Met haar beginpose wist Bernice direct alle aandacht op haar te vestigen. Die aandacht hield ze tot het laatste moment vast. Er was leuke interactie met Don Frints, haar muzikaal begeleider, en het slotnummer zorgde bij mij voor dik kippenvel toen klasgenoten opstonden in het publiek en samen met Bernice ‘Ooit hier ver vandaan’ zongen. Bernice overtuigt ook vocaal. Zang en verhaal passen naadloos in elkaar.
Regie: Julia Berendse
Vocal coach: Jack Breikers
Muzikale begeleiding: Don Frints

Het leuke aan deze afstudeervoorstellingen is o.a. de grote diversiteit. Sommigen studenten laten ineens een hele andere kant van zichzelf zien, terwijl anderen dichter bij zichzelf blijven. Aniek Mommers, Marieke Labeur en Bernice Havenaar hebben met deze mooie solo’s hun visitekaartje meer dan afgegeven.

Voor de fotoreportage klikt u hier.