“Onder de Pannen” had maandagavond twee voorstellingen op de planken op de zolder van koninklijk theater Carre.

Oliver en Roos was de eerste voorstelling gespeeld door Annerie van Loenen en Bas Bovelander. Deze voorstelling is geschreven door Anna van Dorp en wordt gespeeld onder regie van Emma Verspeek . Bas en Annerie vertellen het verhaal van Oliver en Roos; Knap, succesvol, gelukkig en verliefd. Is schoonheid net zo vergankelijk als de jeugd? Is succes het je neerleggen bij de onderdrukking van je eigenlijke ambities? Is geluk de acceptatie van alle compromissen om niet dag na dag te hoeven strijden? Is liefde de droom? En is droomloze liefde ook liefde of enkel levenslang? Deze voorstelling wordt momenteel ontwikkeld in het theateratelier van Onder de Pannen in Koninklijk theater Carré en inmiddels is deze voorstelling voor de tweede maal gespeeld. De voorstelling is inmiddels uitgebouwd naar 40 minuten en begint steeds meer vorm te krijgen. Het publiek dat regelmatig komt, ziet de voorstelling steeds mooier worden en groeien.

Annerie Bas en Yvonne-16

Vuile was; een absurdistisch reisverhaal van een dolende antiheld gespeeld door Yvonne van den Eerenbeemt die deelneemt aan het Amsterdam Kleinkunst Festival en een van de halve finalisten is.

Yvonne is een boegbeeld. Een boegbeeld van jonge, creatieve, ambitieuze mensen die ogenschijnlijk een glanzend en gelukkig leven leiden, maar tegen een enorm dikke muur aanlopen. Bam! De generatie Y. De Y van Yvonne. De generatie die opgevoed werd met het idee: Je kunt alles worden wat je wilt! Succes is maakbaar! Komen wij van een koude kermis thuis… Schaamteloos staat Yvonne in haar sexy negligeetje lelijk te zijn opdat u kunt lachen om haar wanhoop. Want dat is het enige wat we eraan kunnen doen. Erom lachen. En mooie liedjes zingen. Dat ook.

Annerie Bas en Yvonne-48

De voorstelling van Yvonne is uniek en begint meteen verrassend en gaat daarna als een rollercoaster verder waarbij het publiek een speelbal wordt in het verhaal van Yvonne dat werkelijk alle kanten op gaat en vol zit met verrassende wendingen. Voor daarbij de unieke invallen en humor en er staat een halve finalist klaar voor het festival om daar hoge ogen te gooien.

Onder de pannen was weer een unieke vergaarbak waar het voor het publiek fijn toeven is. U bent weer van harte welkom in mei tijdens het open dak met 6 nieuwe acts. Meer informatie vindt u op de site van onder de pannen, www.onderdepannenspeelt.nl Heb jij een act of wil je een deel van jouw voorstelling spelen? Dat kan dus meld je aan op de site. Er is nog beperkt plek.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Wil je op de hoogte worden gehouden over al ons musicalnieuws of ons steunen? Like ons op facebook en klik hier.