Suzanne Koelman, Barbara van der Kaay, Lady Felice, Billy Maluw en Mandy Sleijpen waren de gasten van “Open Dak” in Theaterstudio Amsterdam op 20 april j.l.

Het “Open Dak” is een open podium voor muzikaal theater. Het criterium is een professionele synthese van minimaal 2 van de 3 theaterdisciplines. Het zijn spel, zang of dans. Op een avond worden er meerdere voorstellingen à 15 minuten gespeeld met eigen en/of bestaand materiaal. De mix is verrassend en de zaal was gisteravond geheel uitverkocht zodat er een prima sfeer ontstond in het theater.

De avond werd afgetrapt door Frank Sanders en Billy Maluw die een stukje lieten zien van de nieuwe voorstelling van “Lady Felice”. De interactie tussen Billy en Frank is mooi om te zien. De robe van Lady Felice was werkelijk schitterend en menig vrouw moet met jaloezie hebben zitten kijken. De nummers die in het kwartier gebracht werden, waren een vocale mix van beide heren waarbij alle nummers begeleid werden door Billy Maluw aan de piano. De voorstelling van Lady Felice wordt gespeeld op 1 juni in de Theaterstudio in Amsterdam.Open Dak april 2015 19

Suzanne Koelman was de volgende die in de, langzaam maar zeker door de lampen, opgewarmde, studio met drie nummers die ze zelf had geschreven een optreden verzorgde. Met begeleiding op de piano pastte zij goed in de theaterstudio.

De derde artiest die optrad was Mandy Sleijpen die haar solo, die ze speelde in haar laatste jaar aan de Nederlandse Musical Academie, nog een maal speelde in deze “Open Dak”. Het verhaal blijft heel lang mysterieus tot de harde waarheid ineens uitkomt. Een waarheid die nog steeds tot de realiteit behoort en waar Mandy op mooi en integere wijze een indringend verhaal van heeft gemaakt dat ze met haar solo aan het publiek verteld.

Open Dak april 2015 33

Barbara van der Kaay speelde een aantal nummers die ze pas geschreven had en vertelde tussendoor wat losse verhalen op de ietwat chaotische maar komische manier. Door deze manier van optreden wordt het toch meer een soort van one-woman show dan echt een concert wat haar prima afgaat. De nonchalance gecombineerd met de mooie liedjes en teksten geven Barbara haar eigen intieme stijl.

Open Dak april 2015 35

Er is nog een “Open Dak” dit seizoen op 18 mei en daarna zal er weer een nieuwe seizoen voor de deur staan met nog meer verrassingen in Theaterstudio Amsterdam.

Klik hier voor de fotoreportage