De solo’s van de derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie werden zaterdag vervolgd door de tweede groep. Een serie mooie voorstellingen helemaal door de studenten gemaakt die voor het eerst een korte solo mochten maken.

Eva Jonker had besloten Roodkapje een kleine re-styling te geven in haar versie van Roodkapje. Voor de voorstelling had ze een berg bladeren als decor gebruikt. Dit om het plaatje inclusief bospad en een paddenstoel compleet te maken. Roodkapje vindt dat het tijd wordt om op haar eigen benen te staan en gaat op weg naar haar grootmoeder. Haar moeder geeft haar goede raad en Roodkapje belooft niet van het pad af te gaan. Maar ja, wat is er nou mooier dan tegen de wil van jouw ouders in te gaan en toch van het gebaande pad af te wijken? Eva heeft haar eigen komische draai gegeven aan dit verhaal en weet vocaal uitstekend haar mannetje te staan.

Tien minuten solos groep B-14

Marije Konings stond in haar solo te ijsberen in een van de aankomsthallen van Schiphol, wachtend op haar geliefde. Haar geliefde, die ze heeft leren kennen op haar vakantie in Spanje. Tijdens vakantie werd ze verliefd op het land, het strand, de taal en op haar geliefde. Maar wat nu als hij naar Nederland komt en de idyllische omgeving ineens verdwenen is? Nu gaat het om hem en haar. Het is geen Hello-Goodbye. Het is de realiteit. Marije heeft het talent dat ze kan vertellenen, dat kan komisch of pakkend zijn, maar je volgt haar als ze je pakt en niet meer los laat.

Tien minuten solos groep B-31

Bastiaan zijn duistere verhaal staat haaks op het verhaal van Marije en dat is meteen de schoonheid van deze solo’s. De diversiteit is groot en dit maakt deze avond erg boeiend en mooi. Bastiaan speelt  de man aan de poort van de dood. Bastiaan pakt meteen groot en vol overtuiging uit in zijn donkere rol. Gezeten in een donkere stoel in donkere kleding weet je meteen met wie je te maken hebt, “Hein” de assistant terminal manager. De man die de mensen begeleid naar het hiernamaals. Bastiaan zorgt dat je luistert naar zijn duistere verhaal. Het is tijdens zijn solo dan ook doodstil. Geen gekucht of geschuif want Bastiaan trekt de aandacht naar zich toe. De dood, is het wel het einde of het begin of leef je door? Bastiaan durft te spelen en dat maakt indruk.

Tien minuten solos groep B-37

Rob Bakker is in zijn solo op zoek, op zoek naar god en naar zichzelf. Op zijn zoektocht wordt hij op de proef gesteld. Door wie eigenlijk? Rob is op weg naar Santiago de Compostella, een stad in het noordwesten van Spanje. Santiago de Compostella is een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Rob komt aan op een kruising en daar is de richtingaanwijzer omgevallen. Wacht je op een teken van god? Pluk je dag ? Volg je een andere weg? Mooi, ontroerend en met een snufje humor speelt Rob zijn solo en vindt zijn weg in het verhaal. Is het geloof de weg of komt er meer bij kijken?

Tien minuten solos groep B-52

David van den Tempel; kruipt in de huid van Noach. De Ark van Noach is volgens het Bijbelverhaal in Genesis, het schip waarmee Noach en zijn gezin, en vele dieren met hen, de zondvloed overleefden. David bekijkt het verhaal vanuit Noach. De twijfels en dillema’s waar hij me geworsteld moet hebben. David overtuigt en neemt je mee in zijn verhaal en met zijn zang. Terwijl de regen neer daalt, bouwt hij aan de ark terwijl alles om hem heen onderstroomt. In een decor dat eenvoudig is opgezet maar waar toch aan details is gedacht, vertelt David het verhaal van Noach op een mooie emotionele manier.

Tien minuten solos groep B-57

Lotte Haen speelt een vrouw die zich het beste voelt als ze zich rot voelt. Iemand waarbij de beker het beste half leeg kan zijn. De vrouw heeft minimaal contact met de buitenwereld. Pizza’s die ze besteld moeten voor de deur worden neergezet. De vrouw heeft last van optimistische buien en verbergt zich dan voor de buitenwereld. Bang om voor gek te worden versleten als ze zich goed voelt en dat van de daken wil schreeuwen. Lotte speelt gedreven en met overtuiging deze vrouw en haar interne strijd die ze voert. Ondanks de waterval aan woorden maakt Lotte alles duidelijk. De solo van Lotte is overtuigend en gedreven.

Tien minuten solos groep B-76

De laatste solo is van Nienke met een hilarische solo over een Tupperware party. Nienke speelt de rol van Samatha die haar eerste Tupperware party organiseert. Alles is voorbereid en Samantha  oefent haar presentatie tot in het kleinste detail. Opkomst, uitleg en gebruik van de spullen. Alles wordt doorgenomen. Nienke zet haar solo lekker vet aan en met goed gevolg.  De stress voor Samantha haar eerste Tupperware party giert door haar lijf maar alles is goed voorbereid. Toch ? Nienke heeft een mooie en komische solo gemaakt waarbij haar timing goed was, mede gezien de reacties uit de zaal.

Deze solo’s waren de laatste van de 10-minuten solo’s die worden opgevolgd door Kleine Carre maar eerst “Straks bekend in Carre”. De showcase van de Frank Sanders Akademie in Koninklijk Theater Carre op 22 februari. Kaarten bestellen kan hier. Daarna volgen de solo’s in Klein Carre. Absolute aanraders.

Klik hier voor de fotoreportage.

Lees ook:
Verrassende 10 min solo’s
“Een mooie tijd” door de tweedejaars FSA
‘Voor je ‘t weet’ kijk je naar een lekkere eigentijdse musical die swingt.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.