Wij zagen op Codarts Rotterdam weer 3 mooie integrale concerten van derdejaars studenten van de afdeling Muziektheater.

Willemijn Bocker startte de avond met een mooi rustig nummer waarbij ze zelf de piano bespeelde. Ze heeft een mooie heldere stem met een duidelijke articulatie.  Ook een krachtige choreografie ging haar goed af waarin ze werd ondersteund door 2 medestudenten.  Het was leuk om de diversiteit in haar solo te zien. Klein en fijn, maar ook knallend en in haar laatste nummer had ze de lachers op de hand, hierin ook weer versterkt door haar klasgenoten. Het publiek kon merken dat ze plezier had in wat ze deed en we hopen haar in volgende stukken weer net zo enthousiast te zien.

Na Willemijn zagen we Sterre Verschoor. Ze begon haar solo letterlijk ondersteboven, al tijdens de inloop van het publiek. Er kwam een waterval van tekst waar eigenlijk geen touw aan vast te knopen was, maar wat ze zo leuk bracht dat het geen moment saai werd. Ze heeft een fijne warme stem en bracht ook diversiteit in haar optreden. Zo leek het ene moment wat alternatief qua zang en het andere moment switchte ze weer naar regulier. Hysterie kwam ook goed over en ze durfde dat  goed te gebruiken. In haar afsluiting vertaalde ze tegelijkertijd haar nummer met gebarentaal waarin ze zichzelf ook bedekte met gele verf, dat in blacklight een gaaf effect gaf. Het was een mooie solo.

Dominique de Bont eindigde de avond met ook een diverse solo. Ze heeft een mooie stem en we zagen vele gezichten. Hysterie, maar ook rust en ontspanning. Een leuke toevoeging was een filmpje met daarin haarzelf en twee klasgenoten die ‘fout’ gekleed waren, een aanstekelijk nummer zongen en een leuke choreografie met hun hoofd deden. Hetzelfde nummer vloeide over van filmpje naar realiteit en hier zagen we dezelfde dames, maar dan gekleed in jurken uit het verleden.  Dit integraal concert was ook weer leuk om naar te kijken, mede door de veelzijdigheid en haar gezichtsuitdrukkingen.

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan