Pascalle Langhorst, Rosanne Pits en Aimée de Pater hebben dit seizoen alle drie een stage en speelden daarom nu al hun solovoorstelling. Ze werden alle drie gecoacht door Alexandra van Marken. Naast het uitvoerend deel worden de studenten ook gestimuleerd om een makers kant te laten zien. Zou kun je kijken of je dit del van het vak ook leuk vindt. De studenten bedenken vaak zelf een verhaal en zoeken daar nummers bij.

Pascalle Langhorst – Volgende

Pascalle had alle liedjes zelfgeschreven en pianist Don Frints componeerde de muziek.  Het verhaal van Pascalle was origineel. Een vrouw waarvan het beroep nog niet duidelijk was, kreeg een snuffel stagiaire. Ze vertelde over haar werk en langzamerhand werd steeds duidelijker wat haar beroep was. Ze bleek een prostitué. Ze doet haar werk maar is een gebroken vrouw met een geheim. Ze lijkt verhard aan de buitenkant maar door geluidsfragmenten uit haar jeugd, hoor je dat ze ook een zachte kant heeft.

Heel knap hoe Pascalle dit verhaal bracht. Ze begon gekleed, maar speelde ook een groot deel van de solo in lingerie. Dat in combinatie met heftige teksten moet zeker niet makkelijk zijn geweest. De nummers pasten er perfect bij en met haar mooie stem kwamen de teksten goed binnen. Pascalle is dit seizoen te zien in Expeditie Eiland.

Rosanne Pits – Ik had je niet verwacht

Rosanne haar solo had een vervelende start. Wegens zenderproblemen moest ze al na een minuut haar solo staken en kreeg ze in de coulissen een nieuwe zender. Rosanne liet zich echter niet van de wijs brengen en begon onverstoorbaar opnieuw. Iets wat toch niet makkelijk moet zijn geweest. Ze beweegt zich sierlijk over het toneel en heeft een prachtige mimiek. Ze kan razendsnel van personage wisselen. Ze deed me af en toe aan Jekyll and Hyde denken. Met haar heldere, mooie stem zong ze o.a. Om te janken zo mooi en Ik bestond, ik besta.

Controleren heeft in het eigen werk van Rosanne een dubbele betekenis. Ze wil haar gevoelens de hele tijd controleren en als iemand daar te dichtbij komt verandert ze het onderwerp. Ze speelt 2 personages in het stuk, haarzelf en hetgeen waar ze bang voor is, wat is vormgegeven als een spin. De twee personages komen in het stuk steeds dichter naar elkaar toe en ze controleert steeds of hij ergens zit. Ook was ze altijd bang dat ze nooit gehoord werd door anderen. Ze rekent af met deze angst door de spin uiteindelijk dood te trappen.

Rosanne is komend seizoen te zien in Hans en Grietje en in Iedereen beroemd

Aimée de Pater – Blub

Aimée sloot de avond indrukwekkend af. Met veel emotie zong ze o.a. Loop de regen in en ook zij beschikt over een prachtige, heldere stem.

“Stel als ik een van die vissen was, dan hoefde ik helemaal niet meer stil te staan bij de tijd.” In het eigenwerk “BLUB” staat tijdbesef en het gevangenschap met jezelf gedurende een depressie centraal. Aimée heeft zichzelf opengesteld en gekozen om een hele andere kant van haar te laten zien dan dat men van haar gewend was. Ze verteld in haar stuk dat zij afgelopen jaar depressief is geweest en maakt daarbij de vergelijking met een vis. Het gevangenschap, de eenzaamheid, de tijd die maar doortikt, maar ook het feit dat vissen vergeten. “Wij mensen zwommen ook ooit in het water” dus wij mensen vergeten. Een van haar grootste angsten, vergeten en vergeten worden… De minimalistische vorm die Aimée heeft gekozen om haar verhaal te vertellen, met hier en daar ook ruimte voor humor, zorgde voor een zeer open en kwetsbaar geheel.

Aimée is komend seizoen te bewonderen in Charley, de komische musical.

Met deze drie solo’s lieten alle drie de dames zien dat ze over veel talent beschikken. Het kan niet anders dan dat we veel van hen gaan horen.

Voor de fotoreportage klikt u hier.