Dominique de Bont en Willemijn Böcker speelden hun Theatraal concert in het theater van Codarts Rotterdam als onderdeel van hun afstuderen.

Dominique speelde als eerste haar voorstelling. De contrasten kunnen groot zijn. Zo sta je met een Musical Award in je handen voor aanstormend talent. Zo sta je jouw afstudeervoorstelling te spelen op jouw school,

Dominique speelde haar voorstelling die gebaseerd is op The Danish Girl. Een man en een vrouw zijn samen maar bij het maken van een portret staat de man als vrouw als model. Daarbij ontdekt hij een verlangen om vrouw te zijn. De vrouw helpt hem daarbij. Eerst door het dragen van vrouwenkleding en daarna ook door een geslacht veranderende operatie. De vrouw blijft trouw aan de man die vrouw wordt. Een mooi verhaal dat Dominique door gebruik te maken van een camera en het beeld dat geprojecteerd wordt op de achtergrond passend wordt weergegeven met een ontroerende symboliek.

Dominique speelde deze voorstelling met Juul van de Laar en maakt indruk met haar mooie stem, haar intense spel en het samenspel met Juul. Als toeschouwer werd je in het verhaal getrokken en ontroert.

Coach: Rian Gerritsen
Muzikaal leider: Laurens Hoppe
Tekst en Concept: Dominique de Bont en Judith Boesen
Band: Auke de Vries, Karel van der Eijk en Jelle van Bemmelen

Willemijn speelde haar voorstelling in het theater dat volhing met allemaal post-its in verschillende kleuren. Post-its die allemaal een boodschap of geheugensteuntjes kunnen bevatten. Bij aanvang staat ze bovenaan een ladder en schikt de post-its. Maar hoe laat je überhaupt los? Niet over nadenken niet logisch maken?

Willemijn dwarrelt als het ware door de voorstelling heen en springt, fladdert en haalt dan diep adem en springt het diepe in. Erop vertrouwend dat het goed komt. Met haar mooie stem die vele kleuren heeft, boeit ze.

Het begin van de TC van Willemijn is heel klein en kwetsbaar maar Willemijn schakelt net zo makkelijk naar heftig en indrukwekkend. Die variatie die elkaars tegenpolen zijn, is mooi om te zien als Willemijn een agressie -acceptatie sessie inloopt en meteen alle agressie tot zich mag nemen.

Willemijn voelt boosheid, doet mee met een groep Anger Releasement in haar voorstelling. Waarom is ze daar? Willemijn is boos maar kan dat niet uiten. Ze heeft ook moeite met woede ontvangen en blijft redelijk. Dat gevoel dat je alle frustratie uit je lijf wilt schreeuwen. Dat gevoel heeft ze al heel lang maar dat kan Willemijn niet uiten maar in deze TC komt het er in een keer vocaal uit. Daarna schakelt ze weer naar klein en kwetsbaar met haar afsluitende nummer.

Theatrale coach: Joanne Swaan
Muzikaal leider: Bart Wolvekamp
Illustraties: Arjanne van Manen
Band: Bart Wolvekamp, Auke de Vries, Karel van der Eijk, Elad Ashkenazi
Koor: Jip Wassenberg, Lot Berendse, Aniek Venhoeven, Lisa Schol

Heeft u al kaarten voor de komende Show & Tell. Houdt de site in de gaten en kijk hier.

Lees ook:
Donna Jo Aarts maakt indruk met ‘Raise Your Hand’