De integratieconcerten van de derdejaars van Codarts, afdeling Muziektheater, zijn begonnen en de komende week zullen er steeds een aantal gespeeld worden.

Bij de afdeling Muziektheater van Codarts staat de ontmoeting tussen zang en spel centraal. De opleiding richt zich op een breed terrein van podiumkunsten waarin theater en muziek samengaan: musical, kleinkunst, muzikaal theater en muziektheater. Een frisse, hedendaagse, benadering van de musical en een brutale nieuwsgierigheid naar het nieuwe muziektheater van morgen. De hoogst mogelijke ambachtelijkheid op het gebied van spel en zang, met daarnaast een grote authenticiteit, zijn de doelen binnen het onderwijs. De benodigde technieken voor deze beide pijlers van de opleiding worden vanuit moderne opvattingen getraind.

Codarts -2

In het verlengde hiervan passen de solo’s perfect in het traject. Op deze avond zijn de concerten van Rose-Anne Van Elswijk, Thomas Kuipers, Vera de Koster en Marijn Bellaard die elk hun eigen opdrachten hadden en die naar eigen inzicht uitvoerden. Dit vormt de afsluiting van het blok integratielessen.

Codarts -3

Op een simpel en klein toneel, met alleen muzikale begeleiding op de piano en een paar coulissen staan de studenten voor de taak om een solo te presenteren met vier nummers . Een eerste solo is altijd speciaal en de zenuwen gieren dan ook door de zaal van Codarts maar vooral van de studenten. Als die zenuwen zijn afgeworpen, zijn we getuige van mooi muziektheater in een kleine intieme zaal.

Codarts -4

De vier nummers zijn zonder meer verschillend en het is mooi te zien dat de studenten snel schakelen tussen de emoties van een snel nummer naar een ballad om daarna moeiteloos verder te gaan in een dans of tap-nummer. Ludiek, komisch, ontroerend en origineel is elke solo waarbij het opmerkelijk is hoe deze studenten hun publiek meenemen in een stuk of zelfs de confrontatie aangaan. Wel of niet met een knipoog.

Voor de fotoreportage klikt u hier.