Maandagavond 18 november speelden Pascal van Dijk en Nienke van der Linden hun solovoorstelling.

Pascal van Dijk is een vierdejaars student van de Frank Sanders Akademie en speelde ‘Me, Myself & I’ samen met de afgestudeerde studenten Tessa de Jong, Britt Teeling en Patricia van Haasdrecht die samen de Ramble Sisters speelden.

De Ramble Sisters zijn al begonnen als Pascal komt binnen stormen. Pascal heeft de medewerking van deze ex-studenten met meer ervaring, zoals de dames Pascal regelmatig laten weten tijdens zijn solo. Ervaring die hij nog op moet doen, ook al zit hij in het vierde jaar. De wisselwerking tussen de ervaren dames en Pascal is humoristisch en speels. De dames beschikken op hun beurt over schitterende stemmen waarbij aangetekend moet worden dat Patricia van Haastrecht voor een kunststukje zorgt door Joëlle Koomen op het laatste moment te vervangen.

Pascal en Nienke-27

Pascal laat veel van zichtzelf zien en wisselt komische momenten af met ontroerende momenten zoals het gedicht voor zijn overleden oma en het nummer “Vier maten glimlach” van Toon Hermans waarmee hij zijn publiek weet in te pakken. Pascal weet de juiste snaren te raken en reageert snel en gevat op opmerkingen vanuit het aanwezige publiek. Het materiaal voor deze voorstelling kwam deels uit de solo die Pascal in het derde jaar gespeeld had en die hij graag verder wilde uitbouwen wat zeker gelukt is. De aanwezige mensen zullen hem niet vergeten en ook niet de muzikale begeleiding van Joni van Rossum.

Ook Nienke van der Linden is vierdejaars student en zij speelt het mooie en romantische verhaal van ‘Another love’. In deze korte voorstelling speelt Ruben Kuppens de man die ze per ongeluk bedelft onder een stapel papier. Als ze geschrokken naar beneden komt uit haar flat ontstaat er liefde op het eerste gezicht. De verlegen man wordt ingepakt door de mooie vrouw. De twee geliefden leven samen waarbij zij de droom heeft op een dag te trouwen maar hij niet in het huwelijk gelooft. Het niet of wel trouwen staat als een grote barrière tussen de twee in en leidt zelfs tot het einde van hun relatie. Als ze elkaar maanden later weer tegen komen, deelt de vrouw de man mee dat zij zal gaan trouwen. Op dat moment realiseert de man wat hij zal verliezen en vertelt haar dat hij altijd van haar heeft gehouden en dat hij niet wil dat zij trouwt. De vrouw realiseert op haar beurt dat ze van hem houdt.

Pascal en Nienke-34

Nienke en Ruben zijn mooi op elkaar ingespeeld. Nienke heeft het sprankelende van een hopeloos verliefde maar doortastende vrouw. Ruben speelt de flegmatieke man die er zo zijn eigen mening en levenswijze op nahoudt.”Another Love” wordt door beide acteurs gevoelig en gedreven vertolkt met de nodige romantische humor en tragedie. Ook tijdens deze voorstelling lag de muzikale begeleiding in handen van Joni van Rossum.

Pascal en Nienke-46

Deze voorstellingen werd gespeeld in Theater Studio Amsterdam. Theaterstudio Amsterdam is een nieuw theater voor professionele spelers in Amsterdam West. De theaterstudio presenteert ruim 50 voorstellingen en enkele speciale evenementen voor ongeveer 5.000 bezoekers per seizoen. Daarnaast biedt Theaterstudio Amsterdam een laagdrempelige en betaalbare plek om te repeteren. In het voormalig onderkomen van de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater aan de Postjesweg 1 beschikt Theaterstudio Amsterdam over een ruime studio op de eerste verdieping van gebouw ‘Het Sieraad’. De ruimte is uitgerust met een geluidsinstallatie, bescheiden belichting en een stage piano. De studio biedt plaats aan maximaal 100 bezoekers. www.studioamsterdam.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier