Bij Codarts Rotterdam kregen we gisteravond twee mooie solo’s van Annebeth Moolenburgh en Amanda Payne┬áte zien.

Annebeth Moolenburgh bracht ons een prettig, intiem en rustig theaterconcert. Haar publieksopstelling was anders dan anders, namelijk een tafelsetting in plaats van een tribune. Hierdoor kon ze makkelijk door het publiek heen bewegen en de mensen betrekken bij haar spel.
Ze heeft een warme en vriendelijke stem, waar ook aardig wat kracht uit kan komen. Met haar gezichtsuitdrukkingen en humor liet ze de mensen regelmatig lachen. Ze speelde leuk met licht en schaduw en de combinatie van een live orkest en haar rust maakte dat er een ontspannen sfeer hing wat haar spel nog indrukwekkender maakte. Het was een mooie, verrassende solo.

Annebeth en Amanda 40

Amanda Payne wist met haar articulatie en mooie Engelse accent goed de aandacht vast te houden. Ze wisselde in een bepaald gedeelte Nederlands en Engels af, wat de tekst nog interessanter leek te maken. Ze gaf ons een kijkje in de wereld van de hersenen met behulp van diverse teksten en videobeelden. Hier varieerde ze goed in door de ene keer zingend voor het beeld te gaan staan, dan weer pratend met het publiek mee te kijken of gewoon achter zich de beelden hun gang te laten gaan. Optimaal gebruik van haar ruimte. Haar stem is fijn en krachtig en ze kan teksten mooi overbrengen. Zelfverzekerdheid straalt van haar af en door de fleurige, alhoewel bijna verlepte, bloem-attributen was het een mooi totaalplaatje.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan