De derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie spelen hun tien minuten solo’s in de studio’s van de Akademie in Amsterdam. Zaterdagavond beet groep één de spits af. Gisteren mocht groep twee laten zien wat ze in huis hadden.

Dit keer was het de beurt aan: Simon Brommer, Megan Cameron, Kas Dekker, Lisa Emmerik, Sanne Franssen, Julia Herfst, Laura ter Horst en Nikki van Rossum. 

Sanne Franssen beet de spits af met haar solo over een vrouw die de piano van Joni, de muzikale begeleider, wilt verhuizen. De knoop die Joni moet leggen in het touw lukt niet. Dat het niet alleen met het touw lukt, wordt later duidelijk als Sanne haar relatie bespreekt. De volgende is Lisa Emmerik die de trotse eigenaar speelt van een hasj-plantage en die daar al jarenlange ervaring mee heeft en haar eerste plant verzorgd als haar kind. Als er een politie inval dreigt, koestert ze haar plantage en haar eerste plant.

Laura ter Horst is daarna de engel die haar favoriete plaats aan de hemelpoort heeft moeten afstaan aan een engel die beter in de smaak valt bij Petrus. Wat moet die engel doen om haar plaatsje weer terug te krijgen? Megan Cameron vertelt in haar voorstelling over missen. Vroeger dacht Megan dat als je maar hard genoeg wenste, dan kwam je wens vanzelf uit. Maar nu weet ze inmiddels dat ze kan wensen wat ze wil, maar dat wensen niet altijd uitkomen. Ze komt nooit meer terug en Megan hoopt dat ze terug is gekomen als vlinder. Hoe ga je om met herinneringen en verdriet. Hoe kan je wachten tot je haar niet meer mist?

Nikki is een extreem slechte heks die als het ware op bestelling mensen afmaakt. Maar de tijden veranderen en dus geldt dat ook voor deze heks. Net als koningshuizen toch heel anders zijn geworden dan in sprookjes. Zo gaat deze heks ook met haar tijd mee. Julie speelt de rol van een Nederlandse vrouw die voor 1/14 zigeunerbloed in haar heeft. Ze is op weg naar een zigeunerbijeenkomst en volgt de wind naar haar bestemming. Liftend gaat ze op weg en ze is al binnen een aantal dagen bij de grens aangekomen.

Kas Dekker speelt een jongen in een klaslokaal. In dat lokaal zit een meisje vastgebonden aan een stoel. Zit zij vast of zit de jongen vast aan haar? Tien jaar geleden was de jongen al gebonden aan dat meisje en nu, tien jaar later, lijkt dat weer het geval. Wat wil hij van het meisje. Of wilde het meisje wat van hem? Is dit hetzelfde meisje? Simon sloot de rij van de zestien 10-minuten solo’s. Een clown zit in zijn kleedkamer en het is nog tien minuten voor aanvang van zijn show. Hij leest aandachtig een brief. Een clown maakt mensen aan het lachen en zorgt dat mensen de zaal met een lach verlaten. Deze clown is de lach voorbij. Hij heeft de wereld gezien en de mensheid leren kennen. Een wereld die steeds maar verlangt, smacht en schreeuwt om een lach. Maar die tijd is voorbij, waarom komen mensen wel voor de clown maar niet voor de mens achter de clown?

Ook deze solo’s waren weer zeer afwisselend. Elke student heeft zich super voorbereid. Aankleding, spel en zang waren goed verzorgd. Het publiek genoot dan ook volop. Vanavond en morgenavond kunt u nog genieten van deze derdejaars. Daarna gaan zij zich voorbereiden op hun solo’s in klein Carre.

Voor de fotoreportage klikt u hier.