De Academie voor Muziek- en Musicaltheater produceerde dinsdag drie solo’s van Anna Jongen, Ted Wijnen en Sabrine Hallewas. De zaal was zoals altijd volledig gevuld met familie, vrienden en klasgenoten.

Een solo is een korte voorstelling die door de student is gemaakt en met behulp van een coach, een vocal coach en eventueel muzikale begeleiding. De voorstellingen werden kort na elkaar gespeeld en er werd afgetrapt zonder het gebruikelijke voorwoord van Artistiek Adviseur Linda Lepomme.

De Academie voor Muziek- en Musicaltheater ontwikkelt persoonlijkheden die zich bewust zijn van hun kwaliteiten binnen de verschillende disciplines zang, dans en theater. De samenhang tussen deze disciplines en de meerwaarde van de combinatie van deze drie bepalen de kern van de opleidingen. Studenten ontwikkelen professionele uitvoeringskwaliteiten door groeps- en individuele coaching door docenten uit het internationale werkveld die hun sporen in het vak hebben verdiend.
De studenten krijgen steeds meer zicht op het samenspel tussen alle geledingen die bepalend zijn voor een muziek- en musicaltheaterproductie.

Sabrine Hallewas speelde haar solo “Wie ken je dan” en werd gecoacht door Marleen van der Loo en Peggy Hegeman. Een mooie solo over wie ze nu eigenlijk is waarbij dat langzaam duidelijk werd in haar solo. Wie is ze en waar staat ze voor? Is ze meer dan alleen slim en een dikke kont heeft of is er meer? Sabrine gaf zich in haar solo zowel letterlijk als figuurlijk bloot. Sabrine speelde een mooie mix van komische momenten die omslaat in uiteindelijk een ontroerend einde.

Ted Wijnen speelde haar solo “Dr. Zomers” met de begeleiding van Marcel Jansen en Harry Ruijl. Haar verhaal gaat over een afgestudeerd arts die alles doet om aan de bak te komen en haar droom te verwezenlijken. Een flink portie medisch advies en goede koffie werken zelfs in tijden van crisis. Geen baan en dan is het tijd voor alternatieven zoals een gezongen spreekuur met iemand uit het publiek. Ted gaf het publiek een leuke solo waarbij ze op inventieve manier ook nog gebruik maakte van social media.

Anna Jongen bracht een ontroerende solo “Hey Papa met Anna”. Een dochter is gelukkig met haar vader en samen vragen ze zich hoe lang hun leven zo gelukkig zal blijven. Tot het noodlot toeslaat en haar vader plotseling overlijd en Anna alleen verder moet zonder haar vader en met haar moeder. Haar vader trekt haar door moeilijke tijden ook al is hij er niet meer. Tot het moment dat Anna niet meer aan hem wil denken en ze verandert in iemand die ze niet wil zijn. Ook al praat ze met haar vader in haar fantasie. Anne Jongen weet met haar solo een unieke mix te maken van humor met ontroering in dezelfde scene met een bijzondere uitwerking.

De avond vloog om met deze drie mooie, afwisselende solovoorstellingen.

De fotoreportage vindt u hier.