Music Academy InHolland speelt: ‘Solo’.  Studenten van de musicalafdeling maken, naar aanleiding van een onderzoek naar wat hen inspireert en motiveert, een voorstelling met een begeleider waarin ze hun vocale talenten vertalen naar een theatrale vertelling. Dit doen ze in de vorm van een solo, deze voorstelling is onderdeel van hun afstuderen. Studenten Daisy Duin, Jeroen Heiliegers en Caroline Leardini speelden solo’s met de titels ‘Honger maakt rauwe bonen zoet’, ‘Barry’ en ‘Ik wil hier leven, heel even maar’.

Daisy Duin heeft haar solo in de vorm van dans, zang en spel gemaakt waar de vonken van passie van af spatten. Samen met haar regisseur Mo Marcus heeft zij gewerkt aan haar solo. Frank van Hengel en Jorrit de Vries speelden twee rollen in haar solo. Over het toneel was een witte lijn getekend die de grens vormde tussen haar partner en de man die spannend was en naar haar lonkte en haar verleidde tot spannende momenten waar ze af en toe naar verlangde. Als een briesende leeuw speelt Daisy met haar mannen of spelen ze met haar. Verlangend en lokkend naar het onbekende of naar het vertrouwde. Aangetrokken door beide mannen waar ze naar verlangde, maakte Daisy uiteindelijk toch een keuze. De symboliek was mooi en passievol, de dans spatte van emoties en de zang van Daisy paste in het verhaal met als mooi treffend punt “Vrij met mij” uit Soldaat van Oranje. Dezelfde tekst maar andere context.

Daisy Jeroen en Caroline-9

Met een totaal ander stuk speelt Jeroen de rol van de clown Barry. Barry wordt aangezien voor Bassie. Barry vindt Bassie geen clown maar entertainment. De clown wordt evil en wordt boos. Barry zou een clown act moeten spelen om het publiek te laten lachen maar deze clown heeft geen zin. Bassie is de dood van de kunst van clown zijn en een echte clown maakt mensen aan het lachen en verdrijft voor even de pijn. Een clown die pijn heeft kan mensen niet laten lachen. Barry heeft pijn en zit vol wraak voor een vrouw in een scootmobiel en haar gevolg dat niet veel beter is voor deze clown. Met het nummer ‘Stay’ maakt hij dat alles inzichtelijk. Barry zijn spel zit vol venijn en haat terwijl je van een clown het tegenovergestelde verwacht en die emoties dus haaks staan op de natuur van een clown. De regie van deze solo was in handen van Ad Knippels

Daisy Jeroen en Caroline-35

Caroline Leardini vraagt zich aan het begin van haar solo af of het leven wel zin heeft en zo ja wat heeft er dan zin in het leven. Passie en temperament zijn Caroline niet vreemd en ook in deze solo komt dat weer geheel boven maar ook een gedeelte angst en onzekerheid als ze op de hoek staat om te kijken wat haar leven haar zal bieden en wat als de toekomst ook om de hoek staat te wachten en net als zij de hoek niet om zal gaan maar op de hoek zal blijven wachten. Met fantasie, temperament en een mooie gedreven stem speelt Caroline haar solo waarin ze wil leven, al is het maar even. Bij het laatste nummer word je als het ware het toneel opgezogen omdat je mee moet gaan. De regie bij de solo van Caroline was in handen van Lottie de Bruijn.

Daisy Jeroen en Caroline-59

Drie verschillende solo’s die op een mooie en fascinerende wijze werden gespeeld door Daisy, Jeroen en Caroline gesteund door hun regisseurs.

Vanavond spelen zij nog een keer en er zijn nog een paar kaarten te koop. Kijk voor meer informatie op www.Polanentheater.nl

Voor de fotoreportage kijkt u hier.

Wil je op de hoogte worden gehouden over al ons musicalnieuws of ons steunen? Like ons op facebook en klik hier.