Gisteravond was de première van ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette’ in de Goudse Schouwburg. De voorstelling wordt gespeeld door een kwartet prachtige zangers: Wil van der Meer, Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Roberto de Groot. De muzikale begeleiding is in handen van Louis Gerrits & Peter Krako onder leiding van Peter van der Zwaag.

Een inspirerend gedachtengoed van een overleden persoon verdwijnt niet bij zijn dood. Dit bewijst wat er nu allemaal omtrent de zanger gebeurt. Robert Long overleed in 2006 en was in de jaren 70, 80 en 90 een voorvechter van de liefde die in alle vormen en maten komt. Hij stak zijn homoseksualiteit niet onder stoelen of banken en streed voor meer vrijheid en erkenning in de maatschappij maar zeker ook bij de kerk, in een tijd dat dit nog volkomen onbespreekbaar was.

Dat zijn geest niet verloren mag gaan blijkt uit de actuele ontwikkelingen waarin we als maatschappij een stap terug dreigen te zetten in de tijd vanwege het beruchte Nashville pamflet. Met het nog niet eerder op cd uitgebrachte nummer “De allermooiste plekjes” geeft Robert Long hierop een zeer actueel antwoord. Een typische Robert Long productie waarin hij op zijn eigenzinnige, luchtige wijze de, helaas nog steeds niet geaccepteerde, liefde tussen twee mannen bezingt.

Robert Long heeft voor een hoop mensen, homo of hetero, veel betekend door zijn vaak ruimdenkende teksten en oprechte en eerlijke visie op de liefde. Deze bijzondere erfenis is actueler en relevanter dan ooit en vormt de basis van het theaterprogramma ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette’ dat vanaf 1 februari in de Nederlandse theaters speelt. Tijdens deze voorstelling komt zijn indrukwekkende repertoire voorbij en brengen de zangers en zangeressen hun ‘ontmoeting’ met Robert Long en/of zijn muziek op geheel eigen wijze ten gehore.

Het is een prachtige avond met fantastische liedjes want wat schreef Robert Long prachtige muziek. De teksten zijn ontroerend, grappig, pakkend & actueel. De arrangementen zijn subliem en worden geweldig gebracht door de 4 zangers. Met mooie meerstemmigheid en ook leuke danspasjes af en toe blijft het publiek geëntertaind. Met liedjes zoals ‘Jos’, ‘Settela’ en ‘Flink zijn’ wordt ook de gevoelige snaar geraakt en raakt het hele publiek ontroerd. Het is een complete avond met een lach en een traan.

Ga dat zien!

Kijk voor meer informatie hier. 

Voor de fotoreportage klikt u hier.