Afgelopen week speelden de tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie vier maal hun kerstvoorstellingen, A Bed Situation en Niemandsland, in het Polanentheater in Amsterdam. Alle klassen spelen voor de kerst hun eigen voorstelling om dan van een welverdiende kerstvakantie te gaan genieten. De studenten hadden de afgelopen weken hard gewerkt aan hun voorstellingen. Voorstellingen die mooi contrasteren en waarbij de hele groep zich presenteerde.

Niemandsland

Ergens in een land hier ver vandaan wonen zeven verdwaalde jongeren met ieder hun eigen problemen. Ze proberen hun problemen te vergeten door te vluchten in een sprookjeswereld. Maar zelfs daar ontkomen ze niet aan hun problemen…Gaan ze deze ooit oplossen en leeft iedereen nog lang en gelukkig?

In deze voorstelling werd je als publiek van komisch naar soms ontroerend gevoerd. De sprookjesfiguren deden niet wat je zou verwachten van hen waardoor er komische momenten waren die afgewisseld werden door bijvoorbeeld een ietwat lugubere scene waarbij Tinkelbell van haar vleugels wordt ontdaan tijdens een auditie.

Cast: Manon Heinsen, Eva van Kalsbeek, Pien van Meegen, Manon Piket, Suzanna Pleiter, Koen Prinsze en Jaimie van Vliet

Eindregie: Arent-Jan Linde

A bed situation

Op een mooie sneeuwachtige kerstavond komen vier koppels samen voor het kerstdiner. Eén van de koppels krijgt gigantische ruzie en verpest de avond voor de rest van het gezelschap. De problemen tussen de andere koppels komen hierdoor naar boven en ze vragen zich af of hun relaties überhaupt een goed idee waren? Ondanks de wellicht serieuze ondertoon in de titel zat er een hoog komisch gehalte in deze voorstelling waarom het aanwezige publiek smakelijk kon lachen. De voorstellingen speelden zich af in de slaapkamers op het toneel die naast elkaar stonden opgesteld.

Cast: Jerre van Anholt, Nathalie van Arenthals, Tamar Floor, Anne Homburg, Irene Liebreks, Isabelle van Oudheusden, Boanna Pieterse, Rick van Stalle

Eindregie: Bas Groenenberg

De muzikale leiding was in handen van Frans Heemskerk.

De tweedejaars studenten van de FSA kunnen nu gaan genieten van een welverdiende vakantie. Musicalsites gaat vanavond naar de vierdejaars studenten die samen spelen met drie alumni.

Klik hier voor de foto’s

Lees ook:
Boeiende solo en duo’s op de Frank Sanders Akademie
Genieten bij Solo’s en Duo’s van de derdejaars Frank Sanders Akademie

Meer informatie over de Frank Sanders Akademie vind je hier