Er waren eens talentvolle studenten Fontys Muziektheater 2 en 3. Zij speelden de afgelopen dagen het muzikale sprookje voor volwassenen: Into the Woods. Een sprookje over volwassen worden, ouders en kinderen, goed en fout, vasthouden en loslaten en de handen ineen slaan als er plotseling ‘een reus’ op je pad komt.

Into the Woods is een prachtig werk op zowel muzikaal als theatraal vlak. De derdejaars studenten vertolkten de hoofdrollen en de tweedejaars speelden kleine rollen en het ensemble. Tijdens de opening lieten de tweedejaars al gelijk horen dat het met de samenzang wel oke zit. De proloog zorgde gelijk voor kippenvel. De voorstelling werd op het toneel van het theater gespeeld en de tribunes daarop waren tot de laatste stoel bezet. Door deze opstelling zit je er met je neus bovenop, wat zorgt voor een intense beleving van het verhaal. Het orkest bevond zich in de zaal. Decor en effecten zijn eenvoudig, maar creatief en effectief. Met de kwaliteit van de cast daar nog bij zorgt dit alles ervoor dat deze geweldige musical volledig tot zijn recht komt.

Into the woods Fontys 2

Verhaal
In de musical lopen verhaallijnen en personages van verschillende bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm, waaronder Roodkapje, Rapunzel, Doornroosje en Assepoester door elkaar. Zij vormen samen met nieuwe elementen een verhaal over een Bakker en zijn vrouw, die een kind wensen. De Heks in het verhaal heeft echter een vloek over hen uitgesproken, waardoor ze onvruchtbaar zijn. Volgens de Heks zal de vloek pas opgeheven worden als zij in het woud vier voorwerpen verzamelen: een melkwitte koe, het vlasblonde haar, de bloedrode mantel en een glazen muiltje. Maar in het woud ontdekken zij Sjaak (van de bonenstaak), Rapunzel, Roodkapje en Assepoester die hun eigen wensen proberen te vervullen. Ze komen tot het inzicht dat het nastreven van hun wens gevolgen heeft voor de anderen en staan voor de keuze: in hoeverre is het vervullen van hun eigen wens belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen?

Into the woods Fontys 1

Into the Woods was een fantastische productie waarmee Fontys weer eens liet zien dat het opleidingsniveau van hoog niveau is.

Cast:
Bakkersvrouw – Willemien Dijkstra
Heks – April van Amelsvoort, Elise Doorn, Maureen McGillavry
Assepoester – Mara Peters
Roodkapje en Rapunzel – Lillian Maandag
Sjaaks moeder, Assepoesters stiefmoeder en Roodkapjes moeder – Tessa Brockhoff
Bakker – Pepijn van Bokhoven
Assepoesters prins en Lucinda – Luc Steegers
Rapunzels prins, Melkwitje en Florinda – Milan van Waardenburg
Sjaak – Tom van der Ven
Verteller, mysterieuze man en de wolf – Florian Slangen

Ensemble:
Stéphania Casneuf, Meren Verhaegh, Janne Snellen, Anouk Snel, Jessin Oulad-el-Hadj, Nienke van Horen, Nienke Latten, Jeroen Molenaar, Janis van Dorsselaer, Michelle Nijenhuis, Tjade van Zwanenburg, Lesly van Eldijk, Marieke Goemans en Joey von Grumbkow

Into the woods Fontys 3

Creatives
Script & Liedteksten: Stephen Sondheim
Dialogen: James Lapine
Nederlandse vertaling: Koen van Dijk
Regie: Paul Eenens
Muzikale leiding: Erik Vlasblom
Choreografie: Daniëlle Waijers
Zangcoaching: Edward Hoepelman & Ingrid Zeegers
Producent: Yvonne van der Pol
Productieleiding: Bram Reiniers

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook: Fontys repeteert vol passie en discipline aan hun veelbelovende eindproducties