Footloose! Wie kent deze musical niet? Of het nu de film is of de musical die in Nederland speelde. Nog steeds spreekt deze musical tot ieders verbeelding waar het gaat om de muzieknummers, spel of de swingende dans. Footloose is actie.

Het Rijswijks Jeugdtheater heeft verschillende groepen. Gisteravond zagen wij de jongeren van 18 t/m 25 jaar aan het werk. De leerlingen doen zo veel mogelijk alles zelf: het decor, de kleding, de grime, de kapsels en de organisatie. Jaarlijks wordt één grote musical 3 avonden opgevoerd onder leiding van een professioneel artistiek team, meestal in de Rijswijkse Schouwburg. Het afgelopen jaar stond de dinsdagavond volledig in het teken van de repetities voor deze swingende musical.

Footloose vertelt het verhaal van Ren die uit Chicago naar Bomont verhuist met zijn moeder. De plaatselijke dominee, Shaw Moore, heeft een dikke vinger in de pap. Dit tot grote frustratie van Ren die hoort dat er niet gedanst mag worden. Alles wat met dansen te maken heeft is zondig. De eerste indruk die hij achterlaat in het dorp is negatief en hij wordt eigenlijk vanaf het begin met de nek aangekeken.  Als hij ook nog verliefd wordt op de domineesdochter, Ariel, zijn de rapen pas echt gaar. Ren kent de regels van dominee Shaw Moore niet en raakt hier al snel door in de problemen. Ren danst altijd, maar laat dat nou net een van de dingen zijn die dominee Moore verboden heeft. Willard, die de vriend wordt van Ren probeert hem bij te praten over de regels die in Bomont gelden.

Het leven van familie Moore lijkt voor de buitenwereld perfect, maar binnen het gezin is het niet meer zoals het vroeger was. Shaw heeft moeite met de dingen die zijn dochter doet en zijn vrouw, Vi probeert de sfeer te verlichten. Zal haar dit lukken? Zal het leven van Shaw, Vi en Ariël ooit weer worden zoals het was. Wat was de oorzaak van de wet tegen dansen?

Deze voorstelling werd met een live-orkest opgevoerd. Het blijft te gek als je het orkest kunt horen en zien. Voor de geluidsmensen wellicht een opgave maar voor het publiek altijd leuk om te zien en te beleven. Theater zoals het hoort.

Er werd vol vuur gespeeld, zoals dat bij Footloose hoort. Het publiek genoot dan ook volop.

De cast: Dion Rust, Marieke Braat, Joery Mooijman, Ryan van der Heijden, Mascha Voerman, Pepijn de Vroege, Emma Dolmans, Isabel van Emst, Nicole Rolvink, Yuna Borsboom, Barry Blankenspoor, Michiel de Weerd, Karin van Vliet, Danillo van Huet, Ilva Kuijpers, Sander Dekker, Nanou Verbaan, Mees Kommer, Bibi Rebel, Lara Boot, Eva Benthem, Jaimy Buck, Michelle Einfeld, Rosa Kronenburg, Lisanne Kremers, Gentle Schuyffel en Zella Caprino

Kijk voor meer informatie op: http://rijswijksjeugdtheater.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier.