In club Panama vond de albumpresentatie plaatst van Shifting Daylight, een nieuwe Nederlandse band, bestaande uit René van Kooten en Bram Bol.

Panama was vol gestroomd met familie, vrienden en collega’s. De band speelde alle acht nummers van de cd en bij elk nummer werd het persoonlijke achtergrondverhaal verteld. De band en de entourage zorgden voor een mooie ambiance waarbij de nummers goed tot zijn recht kwamen. De muziek ligt lekker in het gehoor en bestaat uit (rock)ballads met hier en daar wat country invloeden. Het publiek genoot zichtbaar van de albumpresentatie en na afloop waren louter enthousiaste reacties te horen. Tevens kwam gisteren de nieuwe single “Like Fools” uit, met bijbehorende videoclip. “Like Fools” is Shifting Daylight’s frisse ontkenning dat de zomer ten einde is. Het gevoel van vrijdagmiddag, weekend, vrienden, terrasje, drankje, muziek en genieten van je vrijheid.

Shifting Daylight-14

René van Kooten, bekend als zanger/acteur in theaters en op TV (o.a. Jersey Boys, De Passion 2013) en Bram Bol (Dennis, F, David Benjamin) ervaren gitarist en producer, zijn al jarenlang succesvol bezig met muziek; maar meestal is dit andermans muziek. De laatste jaren groeide de drang om weer hun eigen muziek te gaan maken, vooral toen er bij de eerste muzikale samenwerking sprake bleek van dat ongrijpbare fenomeen: chemie. Ingegeven door de oer behoefte om eigen liedjes te schrijven besloten ze hun krachten te bundelen. Terug naar de kern: in alle vrijheid muziek maken.

Shifting Daylight-5

Drie jaar heeft deze samenwerking gerijpt. Het was een periode waarin zij elkaar steeds beter bleken aan te vullen en aan te voelen en hun liedjes creëerden. Toen er meer dan een dozijn liedjes af waren besloten zij hun muziek aan een intiem huiskamerpubliek te presenteren. Aangemoedigd door de lovende reacties kwamen ze tot de conclusie dat het tijd was voor de volgende stap; de opnamestudio. Met bevriende muzikanten werd nog een jaar gewerkt aan de songs. Nu is het zover om met de muziek naar buiten te treden. Bram: “Ik hoop dat onze muziek bij veel mensen resoneert. Ik wil het snel aan iedereen laten horen.” René: “Dit is mijn meest persoonlijke project tot nu toe. Het voelt heel bevrijdend om iets te maken dat helemaal van ons is”.

Shifting Daylight-40

Jamai Loman mocht de eerste cd overhandigen aan de band. 

Videoclip “Like Fools”: http://youtu.be/ir3GOQi1ICY

www.shiftingdaylight.com

Bekijk hier de fotoreportage.