Vier derdejaars studenten van Codarts afdeling muziektheater speelden gisteravond hun IC. Het Integratie Concert is een voorstelling waarbij de student vier nummers brengt. Het leuke van de IC is dat het een bonte rij van stijlen is waar de studenten hun IC mee maken. Die verscheidenheid maakt het ook zo boeiend. Er is geen rode draad in het concert.

Donna Jo Aerts beet de spits af.  Haar eerste nummer ging over het volwassen worden in Geertruidenberg. Daarna volgde Dont you want me baby van The Human League. De derde scene is een interview met de ster Aela Shack die enigszins afwezig het interview doorloopt met als slot een optreden. Donna Jo sloot haar afwisselende solo af met het nummer Ms Astronaut waarbij ze op de verschillende tonen steeds dezelfde beweging liet zien. Op het laatst ging dat in een rap tempo. Donna Jo beschikt over een mooie stem en heeft een heerlijke mimiek.

Iris Bakker mocht daarna laten zien wat zij in haar mars heeft. Ze begon als dirigent ( in een trainingspak ) en liet daarbij zien dat ze de verrassende invallen en geluiden goed had bestudeerd, want haar aanwijzingen waren perfect getimed. Daarna volgde het nummer Geloven dat ze zelf had geschreven in een hard-rock uitvoering. Ook Iris liet een afwisselende solo zien met verder de nummers For ever en You want it darker. Er zat veel humor in deze solo, maar er was ook tijd voor serieuze nummers. Iris liet zien dat ze het allemaal met schijnbaar gemak aankan, ook qua zang.

Ayla van Summeren gaf ons eerst een blik in haar denken dat werd verbeeld met voedsel i.c.m. muziek. Vervolgens zagen we een eerste date waarbij ze wel heel veel informatie gaf aan haar date gevolgd door het nummer Island Song. Vervolgens was het tijd voor dans op het nummer Aurora waarbij zij de Romeinse god van de dageraad speelde en werd aanbeden door haar dansers. Ayla sloot af met de muzikale interpretatie van Rooting for you. Ook Ayla had een zeer afwisselende solo en haar stem ligt lekker in het gehoor.

Quiten de Smedt sloot de avond af. Hij begon in zijn boxershort. Nadat hij zich had aangekleed was het tijd voor het nummer Allemaal voor jou waarbij hij zijn trouwspeech op een komische manier liet horen. Met het nummer Ill libro dell’amore liet hij horen dat hij over een prachtige stem beschikt. Het nummer Jij bent de liefde bracht Quinten ook in gebarentaal, wat zeer indrukwekkend was. Nadat Quinten had verteld over zijn broer en hun gezamenlijke hobby decor bouwen zong hij speciaal voor zijn broer het zelfgeschreven nummer Mijn broer is een helikoptertje en hij sloot af met een klarinet solo.

Veel te snel kwam er een einde aan de avond. Alle vier de studenten hebben laten zien dat ze heel veel in hun mars hebben.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Meer informatie over Codarts vind je op de website: https://www.codarts.nl