Mickey Vermeer en Arjen Kimenai speelden gisteravond hun Eigen Werk. Vanwege hun stage in Evita waren ze wat later in het schooljaar aan de beurt dan de andere vierdejaars Fontys musicaltheater.

Mickey Vermeer – Het meisje (van) Vermeer.

Mickey schreef alle nummers van haar solo zelf, in samenwerking met Wouter van Weert. Een van de beroemdste meesters uit de Nederlandse kunstgeschiedenis is Johannes Vermeer uit Delft. Hij is het meest bekend vanwege zijn schilderijen ‘Het melkmeisje’ en ‘Het meisje met de parel’. Mickey begon haar solo als het meisje met de parel. De gelijkenis was bijzonder groot en Mickey had zich helemaal in het verhaal om dit meisje heen verdiept en had aan elk detail gedacht.

Gaandeweg het verhaal maakt het publiek mee hoe de schilder haar leert kijken naar kleuren en details maar vooral daar voorbij. Is blauw alleen blauw of is er meer dan alleen de kleur? Even lijkt het alsof de schilder haar in de steek laat tijdens het poseren. Is uitgekeken op haar?  Hij haalt echter de parels van zijn vrouw om haar nog mooier te maken voor het schilderij dat hij in gedachten heeft.

Mickey speelt bevlogen met een groot inlevingsvermogen en zingt haar eigen nummers op een schitterende wijze. Alles past vlekkeloos in elkaar en het plaatje groeit uit tot een plaatje van een voorstelling.

Muzikale begeleiding: Marnix Wetzer en Wouter van Weert
Coaching: Geertje Hochstenbach
Vocal coach: Sofie Dirkx

Arjen Kimenai – Vaarwel

Na 13 jaar Fontys werd het tijd voor Arjen om uit te vliegen. Als klein jongetje begon hij al op de vooropleidingen en na 4 jaar musicaltheater speelde Arjen gisteravond dan echt voor de laatste keer op Fontys. Hij zette een mooie, ontroerende maar ook hilarische solo neer. Als een echte popartiest opende hij zijn solo en daarmee zette hij direct de sfeer neer en liet hij horen dat hij over een mooie stem beschikt. Vervolgens leek het alsof daarmee zijn solo binnen vijf minuten al ten einde was. Samen met pianist Marnix Wetzer bedankte hij iedereen. Mickey werd ook naar voren geroepen en Arjen vertelde dat ze even gingen opruimen en daarna naar Anvers gingen waar het publiek ook naar toe kon gaan. De gebruikelijke afsluiting. Dit tot grote hilariteit van het aanwezige publiek.

Toen hij terugkwam uit de coulissen, was hij dan ook zeer verbaasd dat het publiek er nog zat. Arjen ruimde vrolijk verder op maar toen zijn publiek toch geen aanstalten om te vertrekken maakte, vertelde hij verder over zijn leven op Fontys en kwam op zijn tocht nog in een jungle terecht waar hij als Amerikaanse ontdekker door heen trok net zoals hij zijn leven op school doorliep. Na zijn ontdekken tijdens zijn opleiding begon hij zaken te leren. De jungle waar hij leerde ontdekken werd de jungle waar hij in moest overleven. Met de hulp van zijn juffrouwen leerde hij weer in zichzelf te geloven en weer veilig door de jungle te gaan.

Arjan vertelde op een mooie beeldende manier over zijn dertien jaar op school. Arjen sloot af met een mooie expressionistische dans.

Muzikale begeleiding: Marnix Wetzer
Coaching: Geertje Hochstenbach
Vocal coach: Jack Breikers

Lees ook:
Dana van der Geer kan alles aan, Alicante