Suzanne Heijdra, studente van de Hogeschool van de Kunsten Codarts in Rotterdam verraste ons vanavond tijdens haar theatraal concert met een eigen invulling van Ophelia, een personage uit Shakespeare’s toneelstuk Hamlet.

Ophelia is krankzinnig geworden door de moord op haar vader en we volgen haar in diverse etappes van rouw. We zagen zelfs een mini-me Suzanne’s personage ondersteunen. Heel knap gedaan door deze schattige dame van 9 jaar oud.

Suzanne 19

Bij binnenkomst werden we al verrast, want de zaalopstelling was anders dan normaal. Het publiek zat aan weerszijden van een fictieve beek -bezaaid met echte bloemen langs de kanten- i.p.v. op de gebruikelijke tribune. De bloemen liepen als behang door op de achterwand. Een simpel, maar erg doeltreffend en mooi beeld.
Deze beek, á la loper, gebruikte Suzanne gedurende haar hele voorstelling. Zingen, rennen, zwemmen, rocken, verbazen, van alles kwam voorbij. Er werd rap gewisseld van gemoedstoestand en haar stem paste goed bij elk. Haar inlevingsvermogen was erg mooi om te zien, acterend, maar ook zingend leek ze alles te geven. Harde rock, maar daarnaast was bijvoorbeeld ook slapstick aan haar besteed.

Suzanne 39

Het was mooi om te zien hoe Suzanne, met ondersteuning van een sterke band en twee achtergrondzangeressen, dit onderwerp invulde en zoveel uiteenlopende emoties kon laten zien en horen.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan