Susanne Büchner Presburg is afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie en timmert hard aan de weg om nog beter te worden.

Susanne is al zes jaar bezig met een droom en dat is studeren aan de Royal Academy of Music in Londen waar ze dit jaar voor toegelaten is. Zij wilt het Postgraduate Diploma programme (PGDip) Musical Theatre gaan volgen. Dit is een één jarige, praktijkgerichte opleiding die haar studenten klaarstoomt om direct door te stromen in het musicaltheatervak. Als jonge musicalactrice en zangeres geloofde zij dat er voor haar geen betere vervolgopleiding bestaat dan het PGDip aan de RAM. Dit jaar biedt haar namelijk de kans om 10 maanden lang, praktijkgericht te trainen en daarbij te focussen op de ontwikkeling van haar stem. In januari kreeg ze te horen dat ze wordt toegelaten op de opleiding en sindsdien is ze hard bezig om het benodigde geld binnen te halen. Bezig om haar droom te verwezenlijken. Een van die activiteiten is het maken van de voorstelling die ze zondagavond speelde in het Sieraad aan de Posjesweg, het oude schoolgebouw van de Frank Sanders Akademie.

Susanne had een mooi afwisselend programma samengesteld met veel musicalnummers en er waren gastoptredens van Ruud van Overdijk, de broers Bas en Job Bovelander en Rick Sessink. Dat Susanne toegelaten is tot de Royal Academy of Music is niet verwonderlijk als je haar optredens ziet maar vooral hoort. Susanne beschikt over een mooie stem en haar optreden is ontspannen. Door middel van anekdotes kregen wij een klein kijkje in het leven van Susanne en de opleiding die zij aan de Frank Sanders Akademie gevolgd heeft. De avond werd prachtig afgesloten met een verrassingsoptreden van Bas Bovelander, Annerie van Loenen, Jerry Bloem en Jasper Stokman.

Susanne is er financieel nog niet helemaal en heeft een project in Voordekunst opgestart waarmee ze een deel van het geld bijeen hoop te halen. Op deze manier kunt u haar steunen in het verwezenlijken van Susanne haar droom. Kijkt u ook even op:
http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/1151-studeren-aan-the-royal-academy-of-music-in-londen

Voor de fotoreportage klikt u hier.