Elke tweede zaterdag in maart geeft harmonieorkest Prinses Juliana een concert waarbij een gast wordt uitgenodigd. Afgelopen jaren waren o.a Pearl Jozefzoon en Joke de Kruijf te gast. Op het 35ste MaartConcert was René van Kooten te gast.

René van Kooten is een veelgevraagd musicalacteur. Momenteel speelt hij in “Jersey Boys”, maar hiervoor heeft hij o.a. ook hoofdrollen vertolkt in “Les Miserables”, “Aida” en “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”.

Eerder dit jaar speelde hij als “Jezus” de hoofdrol in The Passion.

Maartconcert Rene van Kooten-13

Het harmonieorkest van Prinses Juliana staat dit jaar ook al weer 35 jaar onder leiding van Alex Zwijgers. Het orkest is van eenzame klasse en met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar is het wellicht een van de jongste orkesten in Nederland zoals presentatrice Margriet de Graaf vertelde. Toen de dirigent de jeugd een maal toestemming gaf eerder weg te gaan tijdens een repetitie bleef er van de 75 man sterke formatie maar 20 man over. Dit en de kwaliteit van het concert geeft aan dat in dit geval de jeugd zeker de toekomst heeft.

Maartconcert Rene van Kooten-20

De muziek die deze avond gespeeld werd was zeer gevarieerd. Van Hazes tot Saint Sens en van De Dijk tot de Jersey Boys waarbij René van Kooten zich met zijn krachtige stem uitstekend met dit uitmuntende orkest kon meten. Klarinettiste Irene de Jong speelde een schitterend muziek stuk “De Balkan Clarinet” en zorgde voor een daverend applaus vanwege haar weergaloze uitvoering voor een vrijwel uitverkocht zaal.

Maartconcert Rene van Kooten-16

Klassieke stukken als “Dance Bacchanale” en “So nimm denn meine Hände” worden schitterend vertolkt en dan is daar René van Kooten om iets moderne nummers zoals “Zeg me dat het niet zo is” en “Afscheid” schitterend en krachtig te vertolken. In het tweede gedeelte volgen daar wat swingende nummers zoals “Dansen op de vulkaan”, “Feeling Good” en een medley van de “Jersey Boys”. Dit concert is een waardig concert met een solist in de vorm van René van Kooten die dit orkest nog dat extra beetje spice kon geven om nog meer te knallen. Hoewel een sporthal niet de ideale zaal is voor een concert was de kwaliteit van zowel orkest als techniek zo goed dat het geluid prima tot zijn recht kwam. Het orkest speelde strak en krachtig onder de bezielende leiding van dirigent Alex Zwijgers. Het publiek mocht met een swingende tred en grote glimlach de zaal verlaten terwijl men het laatste nummer nog verder kon neuriën op weg naar huis.

Maartconcert Rene van Kooten-34

Prinses Juliana (in de volksmond ook wel PJ genoemd) is een van de twee muziekverenigingen die het dorp Klaaswaal rijk is. In 1913 is PJ opgericht als fanfarekorps, maar in 1933 werd er overgestapt naar een harmoniebezetting, zoals vanavond te horen was een terechte keuze.

Voor de fotoreportage kijkt u hier.
De videoreportage volgt later.