fbpx

Mooi begin met musical “Vanaf Hier” van Theaterplan Werkplaats

Mooi begin met musical “Vanaf Hier” van Theaterplan Werkplaats

Theaterplan is een stichting uit Eindhoven die door de jaren heen mooie musicalproducties op de planken heeft gezet. Daardoor krijgen aanstormende talenten de kans om te groeien en ervaring op te doen in het theater. Vier ex-leden van deze stichting stonden gisteren tijdens hun try out te schitteren in hun “eigen” productie “Vanaf hier”.

Marijke Castelijns en Marvin Verheijden hebben elkaar leren kennen tijdens hun tijd Theaterplan en hebben samen de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater doorlopen en zijn daar ook afgestudeerd. Zij hebben samen het concept voor deze productie uitgewerkt waarbij Marvin Verheijden ook verantwoordelijk was voor het script en de regie. Samen met Mariska Houts en Martijn Claes hebben zij “Vanaf hier” verder ontwikkeld tot een productie die een mooie en volwassen uitbreiding vormt van het theateraanbod in het Park Theater.

Vanaf hier werkplaats-9

Wat dan ontstaat is een mooie hedendaagse productie met een fris maar indringend verhaal over vriendschap. “Vanaf Hier” gaat over vier vrienden die een hechte vriendschap hebben. Ze weten niet beter als dat ze hun hele leven al samen zijn. Als de bindende factor ineens wegvalt . Wat blijft er dan over?

Marijke Castelijns, Mariska van Houts en Martijn Claes spelen de rollen van de drie overgebleven vrienden en vertellen in de uitverkochte Kameleon zaal van het Park Theater hun verhaal. Met een minimum aan decor is er een hele intieme setting gerealiseerd. Het licht komt uit een beperkt aantal lampen maar het effect is indringend. Pallets, stoelen en wat planken vormen het meubilair en decor. Voeg daarbij de mooie nummers en het geheel vloeit helemaal in elkaar over. Het verhaal is zo geschreven dat je als publiek eigenlijk steeds wilt weten wat er zal gebeuren. Elke schijnbaar kleine gebeurtenis heeft soms grotere gevolgen. De vriendschap wordt vanuit elke persoon afzonderlijk belicht.

Vanaf hier werkplaats-12

De drie personages worden mooi vertolkt en ieder karakter is anders en toch kwetsbaar, ook als het op vriendschap aankomt. Zeker als die vriendschap op de proef wordt gesteld. Werk je dan aan jouw vriendschap of sluit je je af als die vriendschap onder druk komt te staan?

Dit is de eerste werkplaatsproductie van een nieuwe generatie Theaterplanleden. Marijke Castelijns, Mariska van Houts, Martijn Claes en Marvin Verheijden zijn met succes teruggekeerd op het oude nest. In een tijd waar veel grote producenten een pas op de plaats maken is dit een initiatief dat laat zien dat kwaliteit ook op kleine schaal uitstekend tot zijn recht komt. “Vanaf hier” is een mooi verhaal met goede muziek en teksten die vriendschap en alles wat daarbij komt kijken in een mooi daglicht zet waarbij je geraakt wordt.

Vanaf hier werkplaats-28

Concept: Marijke Castelijns en Marvin Verheijden
Script/regie: Marvin Verheijden
Muzikale leiding: Mattheus van Heijnsbergen
Stemcoaching: Danny Mikesz
Technische coördinatie: Rob van Nieuw Amerongen

Kaarten bespreken? Klik hier.

2018-04-06T21:57:27+00:0001/11/2014 10:13|

Leave A Comment