Meren Verhaegh studeerde gisteravond af aan de masteropleiding Music Fontys. Twee jaar geleden studeerde zij af aan muziektheater Fontys en gaf ze tijdens haar solo al een visitekaartje af. Gisteravond deed ze dat opnieuw. Jaren geleden speelde Meren met MusicAllFactory in het Factorium Podiumkunsten. Gisteravond sloot ze haar studie aan Fontys juist daar af. Op de plek waar het allemaal begon.

Als je een hbo-opleiding met succes hebt afgerond, kun je je carrière een extra impuls geven door een masteropleiding te volgen. Een masteropleiding geeft verdieping en bied je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen of te specialiseren. Binnen de Master of Music ontwikkel je je verder tot topmusicus, maar je leert je ook zelfstandig te vestigen in de professionele muziekwereld en maakt keuzes in je artistieke groei.

Haar afstuderen begon mooi meerstemmig en was heel divers. Meren koos voor verschillende grote nummers, maar liet zien dat ze ook de kleine nummers perfect aankon. Hilarisch was het sprookjesblok. Ze wilde auditie doen voor een prinsessenrol, maar de mensen achter de tafel zagen toch meer een heksenrol voor haar weggelegd. Meren begon met Wicked in het Duits, maar schakelde tijdens het nummer moeiteloos over van taal ( Engels en Nederlands ) en van sprookje. Die wissselingen zorgden voor lachsalvo’s in de zaal.  

Meren beschikt over een mooie krachtige stem en eindigde haar solo mooi klein. Ze kon daarna dan ook zeer terecht de staande ovatie in ontvangst nemen.

Regie: Lisse Knaapen
Muziek: Neil Foreman
Backing-vocals: Kikki Vanhautem en Silke Jansen