Deze voorstelling van de tweedejaars Codarts is verdeeld in drie delen. Die op hun beurt weer zijn opgebouwd uit kleinere onderdelen. De ideeën van de 12 studenten, die eerst een keuze hebben gemaakt wat betreft het muziekstuk en daarna een onderwerp uitkozen wat hen aansprak. Wat ontstond was een bonte bloemlezing van diverse scenes die achter elkaar werden gespeeld maar verder los van elkaar stonden.

Na elke deel was het wachten wat er nu weer zou gaan gebeuren. Het publiek zat op het puntje van de stoel omdat de cast het publiek uitdaagde en een toeschouwer mocht zelfs notulen bijhouden van een vergadering. De voorstelling kenmerkte zich door de extreme uitersten. Van grote hilarische stukken tot kleine, mooie intieme scenes. 

MIST

Alles in ‘t wijde
vaal uitgespreide
voor ons gezicht.
De mist, al-nauwer,
dan bleek, dan grauwer
klemt om ons dicht.

Van Kul tot Cult 2014-10

Doordat de onderwerpen en de muziek waren geselecteerd door de studenten was de binding daarmee voelbaar en had dat een mooie intense uitwerking op het spel. Het eerste gedeelte begon al op de gang en had een grote variatie. Van een prachtig mooi gezongen klassiek stuk tot een buurtvergadering. In het tweede gedeelte was het een en al hilariteit met een scene rond een soort van vakantiehuis met veel geheime ingangen in en om een woning maar ook veel geheimen in de diverse relaties. 

Van Kul tot Cult 2014-17

Het derde deel bestond uit drie scenes waarbij relaties centraal stonden. De eerste scene ging over een gescheiden echtpaar waarvan hun kind overleden was waarbij de relatie uiteindelijk eindigde en ieder zijn eigen weg ging. De tweede scene ging over een stel waarbij zij veel werkte in het Europees Parlement in Straatsburg en Brussel en hij zorgde voor de kinderen die hij niet zelf verwekt had. De derde scene werd mooi klein gespeeld door twee mannen die snakten naar aanraking. Een mooi hoogtepunt was een nummer gezongen door de studenten terwijl de studenten zich achter het publiek bevonden. 

Van Kul tot Cult 2014-63

Het spel was intens en de variaties door de verschillende scenes zorgen voor een intrigerende en interessante avond die werkelijk omvloog hoewel de drie delen een behoorlijke zit vormen van ruim 3 uur met tussenin twee pauzes van 15 minuten.

Speeldata & Kaarten
woensdag 23, donderdag 24 & vrijdag 25 april 2014
Aanvang: 18:30 uur
Codarts, Hogeschool voor de Kunsten (Locatie: Kruisplein)
Theaterzaal 1.09

Toegang gratis, reserveren is verplicht, via ivanderwerf@codarts.nl

Spelers:
Fleur Alders
Marijn Bellaard
Manon van den Berg
Lorance van Buren
Marlijn van Dijk
Rose-Anne van Elswijk
Kirsten de Koster
Vera de Koster
Thomas Kuipers
Maud Schoonen
Jochem Smit
Dieuwke Tönissen

Voor de fotoreportage klikt u hier.