Wanneer ik mijn ogen dicht doe bij de liedjes van “Miss Molly and me” waan ik mij bij een knisperend haardvuur, lekker onderuit hangend op een loungestoel en totaal ontspannen met af en toe zin om te dansen.

De sfeer vanavond bij de première van “Miss Molly and me” voelt goed. Je voelt dat het publiek het naar zijn zin heeft en mee gaat in het verhaal. Marlijn Weerdenburg en Helge Slikker vertellen het verhaal van hun kleine wereldtour van New York naar Rome en van Milaan naar Kaapstad. Grappige verhalen over toeristen in New York en het familie gevoel in Italië. Hun gevoelens tijdens deze tour vertaalden zij in een reeks van twaalf liedjes die uiteindelijk resulteerde in het album Travelers. Een album waar Helge Slikker het gevoel van alledag vastlegt in prachtige songteksten die aanspreken.

Samen met hun tweekoppige band, namelijk Dries Laheye op bas en Dave Menkenhorst op de drums en met ook een prachtige zangstem zet “Miss Molly and me” een indrukwekkende première neer in de Toneelschuur in Haarlem.

Miss Molly & Me gaat goed, heel goed. Twee jaar geleden verscheen dit duo voor het eerst ten tonele met hun debuutalbum Rewind and Say Hello. Aansluitend reisden ze met hun theaterconcert langs meer dan 30 verschillende theaters in Nederland. Ze waren huisband van LINDA. Magazine en van de Gouden Loekie. Ook gingen ze mee op tour met MOKE en The Webb Sisters.

Miss Molly & Me bestaat uit zangeres/actrice Marlijn Weerdenburg, ook bekend van haar rol als ‘Danni Lowinski’, en Helge Slikker, bekend van de band Storybox en zijn Gouden Kalf voor de filmmuziek van ‘Kauwboy’.

De eerste helft van 2013 stond in het teken van touren in het buitenland (oa New York, Rome, Milaan, Kaapstad), de tweede helft gaat helemaal over het nieuwe album TRAVELERS en de daarbij behorende tour. Dit keer is er gewerkt met een hele band. De liedjes op dit album zijn geinspireerd door het reizen, door de verhalen die ze onderweg tegenkwamen, door de schoonheid, de rauwheid en het onverwachte.

Miss Molly & Me staat voor verrassende folky en soulvolle muziek aangevuld met harmonieuze zang en een vleug humor. Waar Helge de ingetogen muzikant lijkt, blijkt Marlijn de femme vocale die haar publiek zonder aarzelen het universum van Miss Molly & Me insleept.

Meer informatie op http://www.missmollyandme.com/about-nl/

Tekst: Marloes Romeijn
Foto: Robin de Puy

Lees ook:
De Kleine Blonde Dood, een ode aan Boudewijn Buch
War Horse in premiere in Carre