Minoes, de musical gebaseerd op het populaire kinderboek van Annie M.G. Smidt staat nu in de theaters. Met succes is het muziektheatervoorstelling van Bos Theaterproducties van start gegaan in het LaMarTheater te Amsterdam. Een spannende familievoorstelling, waarbij de fantasie van kinderen wordt geprikkeld en veel interactie uitlokt.

Minoes ziet eruit als een mevrouw, maar gedraagt zich als een kat. Ze eet en slaapt als een viervoeter en geeft daarnaast kopjes en spreekt ‘Kats’. Voor een mens gedraagt zij zich vreemd, maar voor een kat is het haar uiterlijk dat raar is. Zij behoorde dan ook voorheen tot de groep katten uit de buurt. Hoe ze een mens is geworden weet ze niet. Als zij op zoek gaat naar een slaapplek en eten, komt ze journalist Tibbe tegen. Zijn probleem is dat hij vrijwel alleen nieuwtjes over katten schrijft, tot ergernis van zijn baas. Dankzij de buurtkatten helpt Minoes de journalist aan ‘echt’ nieuws. Zodra blijkt dat de rijke dierenvriend en fabrieksdirecteur, meneer Ellemeet, geen echte weldoener is, gaat niet alles meer van het leien dakje.

Minoes-9

Ondanks dat het duidelijk te zien is dat de acteurs de kattenpoppen laten bewegen heeft dit weinig tot geen invloed op de inlevingsvermogen. De kinderen juichen lekker mee en gaan op in het stuk, maar ook volwassenen kunnen zich niet altijd stil houden. Ook stimuleert het realistische decor het inlevingsvermogen. Enkele Engelse termen en woorden, vragen van de ouders uitleg, maar dit houdt ook de volwassene scherp. Een grappige voorstelling voor jong en oud, met pakkende nummers die je vrolijk zingend naar huis laat terugkeren.

Minoes-10

De voorstelling is geregisseerd door regisseur Geert Lageveen. De rol van Minoes wordt gespeeld door Sytske van der Ster, naast haar spelen David Lucieer, Rop Verheijen, Kim van Zeben, Theun Plantinga en Lauretta van der Merwe. Het stuk is tot en met 24 mei in verschillende theaters te zien.

Klik hier voor de fotoreportage.

Lees ook:
Powervrouwen terug in het theater!
Bos Theaterproducties produceert muziektheatervoorstelling over Herman Brood

 Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.