Bezoekers van de voorstelling van de eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie waanden zich even op Schiphol toen ze moesten inchecken om de theaterzaal te betreden voor de voorstelling “Mind your step”.

Iedereen die een keer gevlogen heeft, heeft het bandje met de zin “Mind Your Step” al minstens een keer gehoord aan het einde van een rolpad. “Mind your step” vertelt de verhalen van 19 mensen die elkaar ontmoeten op het vliegveld. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal of reden om daar te zijn. Zo zijn daar de beveiligers, vliegtuigpersoneel en natuurlijk de passagiers die naar verschillende bestemmingen vertrekken.

2015 2016 eerstejaars Mind your step 37

Aan het begin van de voorstelling gaat iedereen door een draaideur die mooi wordt weergegeven door gebruik te maken van een mooi stukje choreografie. De studenten functioneren en bewegen als het ware als het apparaat. Datzelfde gebeurt met de bodyscan en de lopende band. Een ronduit vervelende man tergt het vliegveldpersoneel maar ook zijn reisgenoten door uitgebreid stennis te maken. Twee vrouwen gaan naar hun geliefden in Italië en wel allebei in Milaan. Toeval? Een stel gaat op een wel zeer geplande reis naar Amerika. Misschien wel iets te gepland? Een vrouw die werkt bij het grondpersoneel besluit te vertrekken. Waarom hoort haar collega dat pas op haar laatste werkdag? Zomaar een greep uit de verhalen die zich afspelen op het vliegveld. Als daar dan ook nog een lange vertraging bijkomt door ernstige sneeuwval zet dat alles ineens nog meer op scherp voor iedereen. Vertragingen lopen op en passagiers raken geïrriteerd waardoor het vliegveld personeel alle zeilen bij moet zetten.

2015 2016 eerstejaars Mind your step 30

Al is het hectisch op het kleine toneel met negentien studenten, toch weten de studenten dat stukje rust in te bouwen door creatief gebruik te maken van twee schotten en het lichtplan. Daardoor wordt de focus van het publiek steeds weer gericht op de scenes en de personages die er toe doen.

Mind Your Step bevat alles wat een voorstelling nodig heeft. Er wordt daarbij creatief gebruik gemaakt van bestaande nummers, Steven Sondheim, Blof om er een paar te noemen, die mooi zijn ingepast. De nummers zijn door de studenten van eigen teksten voorzien. Daarnaast waren daar leuke komische momenten, hysterie die je wel vaker ziet op vliegvelden maar ook mooie romantische gebeurtenissen en natuurlijk de mooie choreografie.

2015 2016 eerstejaars Mind your step 73

De pianobegeleiding was in handen van Daan van Lanen en de begeleiding in de zaal werd gedaan door Mila Bleeksma. Regie was in handen van Frank Sanders en Steven Moonen. De choreografie was gemaakt door Hester Schröfer en de studenten zelf.

De negentien studenten Marenka Bakker, Ginny de Bruin, Petion Cleton, Femke Dassen, Mylène Evers, Ewout Heijbroek, Janneke Hetharia, Jamie Kampinga, Carmen Koster, Babbe van Kraaij, Zahra Lfil, Naomi Moerdijk, Alisa Opari, Dennis Otter, Marieke Palmer, Nino Ruiter, Jennifer Terwel, Merel Vrijhof en Sjors Arts speelde hun eindejaarsvoorstelling in het Ostade Theater in Amsterdam.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage.