fbpx

Mid Morning Martini Break, een kijkje in eigen keuken?

Mid Morning Martini Break, een kijkje in eigen keuken?

Na de musical voorstelling Bright Light, Big City volgde nu de Muziektheatervoorstelling Mid Morning Martini Break in theater Gourvernestraat. Deze voorstelling vormde de afstudeerproductie van de vierdejaars studenten Muziektheaterspecialisatie Modern met hulp van enkele derdejaars studenten. 

De studenten Jip Bartels, Lucas Schilperoort, Sofie Habets, Sara van der Wal, Lisse Knaapen, Petra Ball en Cecilia Adorée speelden, met regie van Carola Arons en muzikale leiding van William Bakker en Yorick Heerkens, een treurige, absurde en muzikale komedie, over de dagelijkse schijnwereld waar de westerse mens in leeft. Mid Morning Martini Break gaat over zeven mensen die gelukkig lijken te zijn maar achter hun maskerade gaan andere emoties schuil. Deze mensen zijn rijk en materialistisch gezien gelukkig maar tegelijkertijd ook eenzaam. Ze zijn koortsachtig op zoek naar zelfs een klein beetje geluk.

Mid-Morning Martini Break-16

Middenvoor op het toneel zit een grote rode knop waar iedereen, om de beurt, tijdens de voorstelling op drukt en daarmee de tijd als het ware stil zet. Daarna krijgt het publiek een kijkje in het echte denken, leven en herinneringen van het personage waarna na een druk op de knop het leven van alle dag weer verder gaat. 

In deze westerse maatschappij denken die mensen dat te vinden door begeerte en zucht naar erkenning maar zijn maakt dat mensen gelukkig? Waar hopen deze mensen op en wat drijft hun werkelijk en hoe vinden zij hun geluk? Hoe houd je je staande in deze snelle maatschappij waar niemand voor een ander stopt en iedereen gaat voor eigen succes? Waar zijn die mensen naar op zoek en wat geeft hen de kracht om door te gaan? De voorstelling laat de buitenkant van deze mensen te zien maar ook krijgt het publiek een kijkje achter de echte mens achter de façade. De volgende teksten waren door de studenten op Facebook gezet en gaven een goed inzicht in de voorstelling die absurd, verrassend en op sommige momenten confronterend was.

Mid-Morning Martini Break-27

Helen, 26 jaar. 
Steve, 22 jaar.
“De ochtendkrant ongekreukt en wit. Verkrachting, moord en brand. We houden ons vlekkeloze leven vrij, leggen moord en doodslag in verkreukelde kranten opzij.”

Paula, 25 jaar.
“Er is niets waarin het beest van mensen verschilt. Allemaal groot wild.”

Britt, 27 jaar.
“Zwart is sexy, dat is hoe ik het zie”

Merel, net 24 jaar.
“Dat je genaaid wordt, als je niet degene bent die de ander naait.”

Eve, 27 jaar.
“Maar omdat we er geen raad mee weten, willen we geluk zo snel mogelijk weer vergeten, laat staan dat we het willen delen.”

Pat, 24 jaar.
“Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen hetzelfde zou denken als ik, er een hoop minder problemen in de wereld zouden zijn.”

Mid-Morning Martini Break-42

In een strakke witte setting acteren de personages tussen de restanten van hun leven vol feesten gedreven door luxe uitspattingen en veel uiterlijk vertoon en laten stuk voor stuk hun masker zakken en zien wat hen drijft en hun ware gevoelens. De aankleding is uniek en de choreografie / staging past perfect bij de voorstelling en is tot in detail verzorgd. De theatervoorstelling Anne Frank werd als voorbeeld gebracht waarbij de glitter en glamour van de voorstelling in een absurd contrast staat met het werkelijke verhaal waar absoluut geen sprake van luxe was en het contrast bijna niet groter kan zijn.

Mid Morning Martini Break is een voorstelling die je na laat denken en wellicht laat toegeven dat ook in jouw leven aspecten uit deze voorstelling zich manifesteren. De studenten zetten stuk voor stuk unieke personages neer en weten te boeien met mooi spel en prachtige stemmen. 

Mid-Morning Martini Break-59

Mid Morning Martini Break speelt nog in de volgende theaters:

Donderdag 12 juni 2014 – 21:00 uur
Zaal: Korzo, Prinsestraat 42, Den Haag
Toegang: € 10 / Tickets

Zaterdag 14 juni 2014 – 20:30 uur
Zaal: Ostadetheater A’dam, Van Ostadestraat 233d, Amsterdam
Toegang: € 15 / Tickets

Vrijdag 20 juni 2014 – 16:15 uur
Festival aan de Maas, Rotterdam
Zaal: De Gouvernestraat, Gouvernestraat 133, Rotterdam

Mid-Morning Martini Break-63

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier. 

2018-02-22T21:30:30+00:0006/06/2014 17:43|

Leave A Comment