fbpx

Met Codarts het bos in. Into the Woods.

Met Codarts het bos in. Into the Woods.

Hussel wat sprookjes door elkaar, voeg naast muziek van Stephen Sondheim ook een groep enthousiaste mensen toe van de afdeling Muziektheater van Codarts et voilá: Een schitterende versie van Into The Woods is geboren!

In het bos komen personages van verschillende sprookjes elkaar tegen. Hun verhalen worden in elkaar verweven en die kunnen zo vertaald worden naar de echte wereld. Hoe gaan ze om met onder andere teleurstelling, dood, liefde en bedrog. We zien de prins vreemdgaan met de bakkersvrouw, Cinderella neemt een pasgeboren bakkerskind onder haar hoede en je ziet een hele andere kant van Roodkapje dan je gewend bent.

De snelheid van de voorstelling is hoog. De leuke kostuums en het eenvoudige decor maken het samen met het lichtplan tot een mooi geheel. Het bosdecor is simpel maar doeltreffend; diverse verhogingen bekleed met groen tapijt, waar alles zich op afspeelt. Naast spanning en sensatie kwamen ook humor, subtiliteit, hysterie en drama naar voren. De cast gaat volledig los, maar speelt op de juiste momenten ook klein. Altijd leuk om een live-orkest bij een voorstelling te horen, zeker als die op de achtergrond zichtbaar is. Verschillende geluidseffecten zorgden voor de juiste sfeer en vooral de bewegingen die werden gemaakt in de gesprekken met de reus waren hilarisch om te zien.

Into the Woods Codarts 39

De cast is leuk op elkaar ingespeeld en zorgt met een prettige volle vaart voor een erg leuke versie van Into The Woods!

Into the woods.
Into the Woods is een van de meesterwerken van Stephen Sondheim en een knipoog naar de sprookjes van Grimm. Het is een vrolijke musical voor volwassenen waarin verschillende sprookjesfiguren zich met elkaars verhaal bemoeien: Roodkapje stuurt Sjaak naar de Bonenstaak en de Prins van Assepoester droomt van overspel met Doornroosje.

On Tour
De musical was in september 2007 eerder te zien als openingsproductie van het ‘Off-Broadway’ theater M-Lab in Amsterdam. Koen van Dijk won een Musical Award voor zijn vertaling, hij nam tevens de regie voor zijn rekening.

Into the Woods Codarts 73

Cast: Caitlin Baank, Manon van den Berg, Keoni Blockx, Yoshua van den Broek, Hans Cassa, Safiera Dooijenburgh, Rose-Anne van Elswijk, Martijn Noort, Britt van Schie, Jochem Smit, Dieuwke Tönissen, Vera de Koster, Babeth van der Zalm en Froukje Zuidema. Regie: Julia Bless. Muzikale leiding: Michiel Ballhaus. Vertaling: Petra van der Eerden.

20|21|22 april 2016, Maastheater, Rotterdam, aanvangstijd: 20.00u

Klik hier voor de fotoreportage

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan

2018-02-22T21:31:59+00:0021/04/2016 20:41|

Leave A Comment