Roxanne, wie ken die hit niet van The Police met onder andere Sting? De tijdloze muziek van The Police en Sting stond centraal in de voorstelling van de vierdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie. De voorstelling heeft de naam Message in a Bottle meegekregen.

The Police werd pas echt bekend in 1976 met het nummer “Every Little Thing She Does Is Magic”, waarbij Sting toe werd gevoegd aan The Police. Daarna ging het snel met hits zoals Roxanne en Can’t stand loosing you. Deze hits en vele andere nummers werden verwerkt in de voorstelling die geschreven werd door Nikki van Rossum en gespeeld  werd door Tessa Jongeleen, Charlotte Versteeg, Iris de Kock, Melle Berendse en oud-student Bastiaan de Haan. Onder regie van Steven Moonen speelden de studenten in De Plaatwerkerij van Edel in Amsterdam aan de Postjesweg. De muzikale leiding was in handen van Hilmar Leujes.

Message in a bottle 25

In het hotel waar Dennis, gespeeld door Bastiaan de Haan, de scepter zwaait komen drie gasten binnen met elk hun eigen verhaal. Floris, gespeeld door Melle Berendse, is een soldaat die er een missie in Afghanistan heeft op zitten. Claire, gespeeld door Tessa Jongeleen, is een arts van Artsen zonder grenzen. Alisson, gespeeld door Charlotte Versteeg, ontwerpster van kleding en kostuums voor films die over de hele wereld trekt. Sting, gespeeld door Iris de Kock, is een vrouw die ongeveer woont in het hotel. Als Dennis besluit een gratis ontbijt te geven aan degene met het mooiste verhaal ontstaat er een soort bonte avond. Daarbij komen de verhalen en gebeurtenissen boven. Hilmar Leujes wist ook met zijn droge humor af en toe even als Harry van het orkest een stukje eigen verhaal te vertellen. Als er daarnaast ook gevraagd wordt naar een geheim opgeschreven op een klein papiertje en in een fles gedaan, ontstaan er verrassende wendingen.

Message in a bottle 31

In eerste instantie botsen de soldaat en de arts omdat ze beiden aan een zijde van een oorlog hun werk hebben gedaan maar nadat ze beiden hun verhaal doen, ontstaat er toch een toenadering en kijken beiden naar de toekomst. De eigenaar van het hotel ontdekt dat er ook meer is op de wereld maar hoe neem je afscheid van iets waar je je jaren vertrouwd mee voelde?

In Message in a Bottle zijn de nummers van The Police en Sting kunstig gevlochten en maakt deze voorstelling tot een geheel waarbij je het gevoel van herkenning als een warm bad aanvoelen. De nummer van The Police en Sting zijn tijdloos en doorstaan zonder moeite de tand des tijds. De muzikale begeleiding was in handen van Hilmar Leujes die werd begeleid door twee collega’s die percussie en cello speelden. Met dit orkest was het prima vertoeven en voelde de cast zich dan ook lekker ondersteund.  Dit maakte de zang nog completer en steunde de acteurs.

Message in a bottle 71

Message in a bottle was een gepast afscheid van de vierdejaars studenten die nu de opleiding verlaten en we hebben mogen volgen.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage